Pakistan Ulusal Savunma Üniversitesi’nin BİLGESAM Ziyareti - 25 Nisan 2014

Pakistan Ulusal Savunma Üniversitesi’nden Tümgeneral Hidayat ur Rehman başkanlığındaki heyet, 25 Nisan 2014 tarihinde Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi’ni (BİLGESAM) ziyaret etmiştir. Programda Bilge Adamlar Kurulu Başkanı Oramiral (E) Salim Dervişoğlu, Bilge Adamlar Kurulu Üyesi Orgeneral (E) Necdet Timur, Büyükelçi (E) Ümit Pamir,  BİLGESAM İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oktay Alnıak, BİLGESAM Başkanı Doç. Dr. Atilla Sandıklı, Araştırma Koordinatörleri Orhan Dede ve Erdem Kaya ile BİLGESAM uzmanlarından Ali Semin ve Elnur İsmayilov, Araştırma Asistanları Bekir Ünal, Selim Vatandaş ve Selin Güler yer almıştır.

Program, Araştırma Asistanı Selin Güler’in BİLGESAM’ın yapısı, faaliyetleri ve yayınlarının tanıtıldığı takdim ile başlamış, ardından Büyükelçi (E) Ümit Pamir, Türk Dış Politikası ve Türkiye’nin bölgesel sorunlara yaklaşımını değerlendiren bir konuşma yapmıştır. Misafir heyetin Pakistan’ın genel durumu ve Pakistan Dış Politikası konulu takdimi ile devam eden programda Türkiye ile Pakistan arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel işbirliği alanları konuşulmuştur.

Suriye ve Ukrayna krizleri, uluslararası terörizm ve enerji güvenliğinin tartışıldığı toplantıda, Afganistan ile Hindistan’daki seçimlerin muhtemel sonuçları da değerlendirilmiştir. Türkiye’nin bölgedeki rolünün ve Türkiye-Pakistan işbirliğinin öneminin vurgulandığı programda ortaya çıkabilecek bölgesel ve uluslararası güvenlik tehditleri ele alınmıştır.  Karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden toplantı, Tümgeneral Hidayat ur Rehman ve Oramiral (E) Salim Dervişoğlu’nun değerlendirmeleriyle sona ermiştir.
Courtesy: BiLGESAM
External link: http://www.bilgesam.org/incele/1139/pakistan-ulusal-savunma-universitesi#.U1-NK1VmOSo

No comments:

Post a Comment