Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi'nden D-8 Ülkelerinin Temsilcilerine Resepsiyon - 11 Nisan 2014

D 8 Genel Sekreteri Musavi: "2018 itibarıyla üye devletler arasında 500 milyar dolarlık ticaret hedefimiz var. Şu anki rakamlara baktığımızda doldurulması gereken boşluk büyük ancak hedeflerimize ulaşacağımız konusunda umutluyum" Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Şevket: "Pakistan, bu platformun dönem başkanlığını yürütmekten gurur duyuyor.

Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, D-8 ülkeleri arasındaki ticareti 2018 yılı itibarıyla 500 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, "Şu anki rakamlara baktığımızda doldurulması gereken boşluk büyük ancak hedeflerimize ulaşacağımız konusunda umutluyum" dedi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Harun Şevket, Musavi ile D-8 ülkelerinin Ankara'daki diplomatik misyon temsilcilerini rezidansında düzenlediği resepsiyonda ağırladı. Resepsiyonda Musavi, konukları D-8'in faaliyetlerinin yanı sıra yıl sonunda Türkiye'de düzenlenmesi planlanan geniş katılımlı D-8 zirvesi hakkında bilgilendirdi.

Büyükelçi Şevket, D-8'in faaliyetlerini ele almak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldiklerini belirterek, "Pakistan, bu platformun dönem başkanlığını yürütmekten gurur duyuyor. Dost ülke Türkiye'nin başkanlığı devralacak olmasından da son derece mutluyuz" ifadesini kullandı.

-Enerji bakanları 28 Mayıs'ta toplanacak-

D-8 Genel Sekreteri Musavi de Pakistan'ın dönem başkanlığından övgüyle söz ederek, aralık ayında Türkiye'nin ev sahipliğinde D-8  ülkelerinden üst düzey katılımla düzenlenecek zirveye değindi.

Musavi, "Bu yıl bizim için kritik olacak. Zirvenin yanı sıra bakanlar düzeyinde çok sayıda toplantı ve komisyon toplantısı düzenleyeceğiz. Çok yakın bir gelecekte, 28 Mayıs'ta enerji bakanları toplanacak. Türkiye'nin enerji alanındaki bu ilk toplantıya ev sahipliği yapacak olmasından mutluluk duyuyoruz" dedi.

D-8'in görünürlüğünü artırmak için pek çok faaliyet yürüttüklerini aktaran Musavi, halen ilerleme kaydedilmesi gereken alanlar bulunduğunu, özellikle kuruluşun öncelik verdiği ticaret, enerji, tarım, ulaşım ve sanayi dallarında daha fazla ilerleme sağlanması gerektiğini vurguladı.

Musavi, D-8'in kuruluşunda ortaya koyulan hedeflere ulaşılması gerektiğine de işaret ederek, "2018 itibarıyla üye devletler arasında 500 milyar dolarlık ticaret hedefimiz var. Şu anki rakamlara baktığımızda doldurulması gereken boşluk büyük ancak hedeflerimize ulaşacağımız konusunda umutluyum" diye konuştu. - Ankara

Courtesy: Haberler

No comments:

Post a Comment