Türkler Pakistan mangolarının lezzetiyle tanıştı

ANKARA, 7 Temmuz 2013: Pakistan mangosunu Türk halkının beğenisine sunmak için Cumartesi akşamı Ankara’daki Pakistan Evi’nde verilen davete katılan konuklar bu lezzetli meyveyle hazırlanan farklı yemek tariflerini deneme imkanı buldu. Bütün yemek çeşitleri Pakistan’dan özel getirilen taze mangolarla hazırlanmıştı.
Türkiye’de kutlanmakta olan Pakistan Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Pakistan Büyükelçiliği tarafından organize edilen mango festivalinde Sindhri, Chaunsa, Anvar Retaul ve Dasehri gibi Pakistan’da yetişen mango türlerinin popular çeşitleri yeraldı.
Pakistan Mango Festivali mango dondurması, mango sufle, mango puding, mangolu tart, mango salatası, mangolu sütlü içecek, mango ayranı ve mangolu kek gibi bu meyveyle hazırlanan birçok  çeşidini içeriyordu.
Turkish mountaineer Tunc Findik and his wife
Spouses of Pakistan and Bosnia Ambassadors
Konuklar arasında birçok politikacı, yiyecek ve içecek sektörünün önde gelenleri, gıda ithalatı yapan işadamları, diplomatlar ve basın mensupları bulunuyordu. “Meyvelerin Kralı” olarak bilinen Pakistan mangosu hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Sayın Büyükelçi Haroon Shaukat festivalin asıl amacının Pakistan mangosunu Türk halkına ilk elden tanıtmak olduğunu söyledi. Karşılıklı Ticaret Anlaşması çerçevesinde ise gelecek yıldan itibaren bu özel meyvenin Türkiye’deki marketlerde yerini almasını umduğunu sözlerine ekledi.
Sayın Büyükelçi Haroon Shaukat “Pakistan dünyanın 5.ci en büyük mango üreticisi konumundadır ve en Pakistan mangosunun Türkiye’ye ithalatını başlatmak istiyoruz” dedi.
lezzetli mango çeşitlerini ustalıkla yetiştirir. Bu tanıtıcı faaliyetlerin organizasyonunu yaparak
Pakistan mangosu Amerika, Kanada, Avrupa ülkeleri, Ortadoğu ve Uzakdoğu’yu da içeren 40 ülkeye ihrac ediliyor. Aynı zamanda Japonya, Kore ve Avustralya da Pakistan mangosunun girdiği yeni pazarların başında geliyor.
SON
Festival boyunca çekilmiş resimlere ulaşabilmek için http://goo.gl/dEAUh

No comments:

Post a Comment