Festivalde özel 'mango' tadıldı

sabah.com.tr
Pakistan Büyükelçiliği'nde düzenlenen Mango Festivali'nde mangolardan yapılan içecek ve yiyecekler görücüye çıktı





Festivalde özel 'mango' tadıldı
Bu yıl Türkiye'de kutlanan Pakistan Kültür Yılı etkinlikleri çeşitli organizasyonlarla devam ediyor. Pakistan Büyükelçiliği'nde düzenlenen Mango Festivali, Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat ve eşi Uzma Haroon'un ev sahipliğinde gerçekleşti. Pakistan'dan getirilen mango ve mangodan yapılan içeceklerle yiyecekler davetlilerin beğenisine sunuldu. Mangolu dondurmadan Milkshake'e kadar birçok ürün beğeniye sunuldu. 

YAKINDA TÜRKİYE PAZARINDA 

Festival iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı. Büyükelçi Haroon, "Mango, meyvelerin kralı olarak bilinir. Pakistan ise dünyanın en büyük 5. mango ihracatı yapan ülkesi. Bu lezzeti Türkiye'deki dostlarımıza tanıtmak istedik. Pakistan Mango'su yakında Türkiye'de de birçok yerde satışa sunulacak" diye konuştu. 

HER ÇEŞİT ÜRÜN VARFestivale katılan konuklar ise dünyanın en lezzetli mangolarından tattı. Tatlılar, Mangolu dondurma, Milkshake, mango salatası, mango pastası ve mangolu tavuk gibi meyvenin birçok çeşidinden oluşan yiyecek ve içecekleri tadarken keyifli bir akşam geçirdi. Mango lezzetlerini beğenen konuklar düzenlenen etkinlik için büyükelçi ve elçilik yönetimine teşekkür etmeyi ihmal etmedi. 


Source: http://www.sabah.com.tr/arama/arsiv?query=H%C3%9CSEY%C4%B0N%20DURMU%C5%9E&baslik=false&metin=false&yazarlar=true&yazarlar=false&FirstLevelCategoryList=&sort=CreatedDateReal&reverse=true&reverse=false&tarih=&etiket=1&isEncoded=true

No comments:

Post a Comment