Pakistan’ın Ulusal Savunma Üniversitesi heyeti Türkiye'yi ziyaret etti

ANKARA, 17 Nisan 2019: Pakistan'dan 20 üyeli bir Ulusal Savunma Üniversitesi (NDU) heyeti Tuğgeneral Waheed Gul Satti başkanlığında Yabancı Ülkeler Çalışma Turunun bir parçası olarak 14-21 Nisan tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret ediyor.  Heyette Ulusal Güvenlik ve Savaş Kursuna katılan Pakistan Silahlı Kuvvetlerinden, Sivil Kamu Hizmetlerinden ve dost ülkelerden gelen subaylardan oluşan kıdemli memurlar bulunmaktadır. 

Heyetin Pakistan Büyükelçiliğini ziyareti sırasında, Büyükelçi Muhammad Syrus Sajjad Qazi grubu kardeş Pakistan-Türkiye ilişkileri hakkında bilgilendirdi.  Büyükelçi Qazi "Bağlarımızı daha da geliştirmek için gökler en son sınırımızdır, özellikle de savunma alanında" dedi.  Kendisi ekonomi alanındaki bağları daha da güçlendirmek için çabaların gösterildiğini belirtti.  Kendisi her iki ülkenin yakında Pakistan-Türkiye Stratejik Ekonomik Eylem Planı Çerçevesini imzalayacağını, bunun ekonomik bağları geliştirmek için sıkı bir temel ve çerçeve sağlayacağını söyledi.   

NDU heyeti Türkiye Dışişleri Bakanlığını ve ona bağlı düşünce kuruluşu Stratejik Araştırmalar Merkezini (SAM) ziyaret etti.  Heyet üyeleri kıdemli diplomatlarla, akademisyenlerle ve araştırmacılarla etkileşimde bulundu ve Türk katılımcılarla bölgesel ve küresel durum üzerine görüşlerini paylaştı.   

Ankara'ya ziyareti sırasında, NDU heyeti aynı zamanda Türk Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığını da ziyaret etti ve Türk askeri sistemi hakkında bilgi aldı.   

Heyet ayrıca NATO'ya bağlı Terörizme Karşı Savunma için Mükemmellik Merkezini, İletişim Akademisi ve Eğitim Merkezi Komutanlığını ve Türk savunma sanayisi kuruluşu HAVELSAN'ı da ziyaret etti.   


İstanbul'a ziyareti sırasında, NDU heyeti Türk Ulusal Savunma Üniversitesini ve Çok Uluslu Birleşik Savaş Merkezini ziyaret edecektir.  Aynı zamanda Adaleti Savunma Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASSAM) düşünce kuruluşunun başkanı ve araştırmacılarıyla etkileşimli bir oturum düzenleyecektir.  

NDU Pakistan'ın önde gelen eğitim kuruluşlarından birisidir.  Akademik ve araştırma amaçları için ünlü bir merkez olarak tanınmıştır ve stratejik düzeyde ulusal güvenlik için politika girdileri sağlar ve ulusal bir düşünce kuruluşu olarak görev alır.  

No comments:

Post a Comment