Pakistan'ın otomotiv sektörü İstanbul'da dünyanın önde gelen otomotiv fuarında sergilendi

İSTANBUL, 5 Nisan 2019: Pakistan'daki önde gelen on otomotiv parçası üreticisi ve ihracatçısı 4-7 Nisan tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen dünyanın 3. en büyük otomotiv fuarı olan "Automechanika İstanbul'da" ürünlerini sergiliyor.

Pakistan Ticareti Geliştirme Yetkili Makamının (TDAP) desteğiyle ve İstanbul'daki Pakistan Başkonsolosluğunun koordinasyonluğunda, Pakistanlı şirketler yerel olarak yapılmış bir Pakistan Ülke Stantında "Gelişen Pakistan" temasıyla ürünlerini sergiliyor.  Fuara katılan Pakistanlı şirketler özel oto parçalarını, lastiklerini, traktör parçalarını ve ekipmanlarını ve ilgili oto aksesuarlarını temsil ediyor.    

Automechanika Istanbul 2019 40 ülkeden 1300 sergiciyi endüstrinin profesyonelleriyle bir araya getiriyor.  Bu sergi Türkiye'den, Doğu Avrupa'dan, Orta Asya'dan, Orta Doğu'dan ve Kuzey Afrika'dan ticari ziyaretçileri kendisine çekiyor.

Türkiye otomotiv endüstrisi için büyüyen bir pazardır ve geçen sene bu sektörle alakalı olarak 25 milyar dolar değerinde ürün ithal etmiştir.  Pakistan Türkiye'ye Bisiklet ve Motosiklet Lastikleri, Traktör Parçaları ve çeşitli motorlu araç parçaları ihraç etmektedir.  Sağlam bir talebe ve artan gelirlere dayalı olarak, otomotiv sektörü Pakistan'ın büyüyen endüstrilerinden birisidir.  Böyle sergiler yoluyla, Pakistan'ın Türkiye'ye ihracatı 2019'da 5 milyon doları geçebilir.  Ümit ediyoruz ki, fuara katılan Pakistan şirketleri ürünleri için Türkiye'den sipariş almakta başarılı olacaktır ve bunun da ötesinde Pakistan'ın bölgesel ve küresel oto parçaları ticaretindeki payını da arttıracaktır.  

No comments:

Post a Comment