Pakistan Büyükelçi M. Syrus Sajjad Qazi’nin 10 Nisan 2019’da Bitlis’teki Chughtai Sanat Ödülleri törenindeki konuşması

Ekselansları Bitlis Valisi Oktay ÇAĞATAY, 
Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Emin KORKMAZ
Öğretmenler, Veliler ve sevgili öğrenciler

Esselam-ı Aleyküm

Bugün burada “Pakistan’ın Anıtları” teması üzerine güzel resimler yapmış olan lise öğrencilerini onurlandırmak için toplandık.   

Bu olayı Bitlis’te ilk defa düzenlediğimiz için de özellikle mutluyuz. 

Bu yarışmayı Türkiye’nin doğusunda düzenlemek ve çok sayıda öğrencinin yarışmaya katılması belirtmektedir ki Pakistan-Türkiye kardeşliği halklarımız arasında derinden kökleşmiştir.  

Bu yarışma dünyaca ünlü bir minyatürcü olan Pakistan’ın olağanüstü ressamı Abdul Rehman Chughtai adına düzenlenen resim yarışmasının Türkiye’deki 7’cisidir.  

“Chughtai Sanat Ödülleri” yarışması Pakistan Büyükelçiliğinin kamu diplomasisi programının düzenli bir olayı haline gelmiştir.  

Bu yarışmayı aynı zamanda diğer illerde de düzenlemeye devam etmmeyi umuyoruz. 

Bu yarışmanın tüm katılımcılarının yeteneklerini, sıkı çalışmalarını ve derin düşüncelerini derinden takdir etmek istiyorum. 

Yarışmada ödül ve sertifika kazanan olan öğrencileri sıcak bir şekilde tebirk ederim. Bu ödüller aynı zamanda onların aileleri, öğretmenleri ve okulları için de bir onur vesilesidir.  

Saygıdeğer misafirler,

Sizin de farkında olduğunuz gibi, Pakistan ve Türkiye arasındaki ilişki ortak kadere, kültürel ve dilsel yakınlıklara ve paylaşılan bir tarihe dayalı olan sağlam bir temel üzerinde bulunması ve sıcaklığı nedeniyle eşsiz ve benzersizdir. 

Dünyada Pakistan ve Türkiye kadar birbirine bu kadar yakın olan başka iki ülke yoktur. 

Bizim aynı zamanda neşede ve sevinçte, iyi ve kötü zamanlarda her zaman birbirimizin yanında durmak gibi ısrarlı bir geleneğimiz de vardır.  

Ümit ediyoruz ki, böyle olaylar ve etkinlikler aracılığıyla bu değerli geleneği daha da sürdürmeleri için genç nesillere aktarabiliriz.  

Bugünkü ödül törenini onurlandırdıkları için tüm saygıdeğer konuklara bir kez daha teşekkür ederek konuşmamı sonlandırmak istiyorum. 
   
Çok teşekkür ederim

Yaşasın Pakistan Türkiye kardeşliği 

No comments:

Post a Comment