Pakistan göç meseleleri için daha gelişmiş diyalog ve işbirliği çağrısında bulundu

İSTANBUL, 21 Şubat 2019: İstanbul'daki Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı'nda göç meselelerine değinen Pakistan'ın İçişleri Devlet Bakanı . Shehryar Afridi ülkeler arasında gidiş, transit geçiş ve varış yerleri hakkında daha gelişmiş diyalog ve işbirliği ihtiyacının altını çizdi.
Bakan göç meselelerinin daha etkili bir şekilde ele alınması için düzensiz göçü motive eden nedenleri ele alan ve yasal göçe daha fazla fırsat sağlayan çabalar yoluyla desteklenmiş yasal zorlayıcılık alanındaki işbirliğinin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.  Kendisi aynı zamanda göç olayının bütün döngüsü üzerinde sınırlayıcı vize düzenlemelerinin ve sıkı sınır kontrollerinin etkisinin değerlendirilmesi için dikkat gösterilmesi çağrısında bulundu.
Bakan ayrıca varış yerlerindeki yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi eğilimlerine karşı gelinmesi çağrısında bulundu ve kısır siyasi kazançlar elde etmek amacıyla göçmenlerin günah keçisi olarak kullanılmaması için uyarı yaptı.  
Bakan Shehryar Afridi Pakistan'ın göç bakımından hem bir çıkış yeri hem de göçmenler için bir varış yeri olduğunu söyledi. Kendisi Pakistan'ın kırk yıldan beridir komşu ülkelerden ve bölgesinden gelen yaklaşık bir milyondan fazla göçmeni barındırmaya devam ettiğini de ekledi.  Kendisi bu göçmenlerin ülkesindeki sosyal hareketlilikten, iş olanaklarından ve sağlık ve eğitim sistemlerine erişmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Pakistan'ın sağlam yasal ve idari çerçeveler aracılığıyla uygulanan etkili göç politikalarına sahip olduğunu belirtti.  
Konferansın yan oturumlarında, Bakan Shehryar Afridi Türkiye, Yunanistan ve Hırvatistan İçişleri Bakanlarıyla ve Afganistan Mülteciler Bakanıyla toplantılar düzenledi ve göç olayının çeşitli yönleri üzerinde görüş alışverişinde bulundu.  

No comments:

Post a Comment