Konya Gençlik Meclisi'ndeki Keşmir Çalışma Grubu'ndan Şeyma Polat'ın hitabı, 12 Şubat 2019 Ankara'daki Keşmir Dayanışma Semineri'nde

Kıymetli Hazirun ve çok değerli genç arkadaşlar

Bugün İslami beldelerden biri olan Keşmir’de yaşanılan insan hakları ihlallerini duyurmaya, hatırlatmaya ve Keşmirli Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek amacıyla Keşmir Çalışma Grubu olarak burada bulunuyoruz. Konya Selçuklu Gençlik Meclisi adı altında Aralık 2017 de grubumuzun kurulmasıyla, 1947’den beri süregelen Keşmir Meselesini Türkiye başta olmak üzere tüm Dünya’ya duyurma sorumluluğuyla hareket etmekteyiz.

 Keşmir asıllı şair Muhammed İkbal’in

 ‘’Köylüyü, tarlayı, ırmak ve caddeleri sattılar
 Bir ulusu sattılar, hem de ne ucuza sattılar! ‘’

 Dizeleri acı gerçeği gözler önüne serdiği gibi bizimde grup olarak bu meseleye dahil olmamıza vesile oldu. İlk aşama olarak bizler çeşitli kaynaklardan okumalar yaptık, kitap kritikleri ile bilgi alışverişi yaparak yakın çevremizde bu bilgileri paylaştık. Bu konu üzerinde çalışan uzman hocalarımızın bilgilerinden yararlandık. Daha sonra twitter diplomasisi adı altında #KeşmirÇalışmaGrubu hashtagi ile edindiğimiz bilgileri daha çok insana duyurmak amacıyla paylaşımlara çıktık. ‘’Keşmir Gündemi’’ başlığıyla objektif haberler düzenleyerek twitter’da çok daha fazla insanın Keşmir Meselesine olan duyarlılığını arttırmak amacıyla çalışmalarımızı twitter üzerinden de yürütmekteyiz. 26 Ekim 2018 tarihinde Konya’da Pakistan Büyükelçiliği ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz Keşmir Kara Gün programıyla da yüzlerce gencimizin bilinçlenmesine vesile olduk.

Sesi olmaya çalıştığımız milyonlarca Keşmirli kardeşlerimizin yarım asrı aşan bir süredir dinmeyen acıları günümüzde de artarak devam etmektedir. Her sene binlerce masum insanın katledildiği Keşmir’de kilometrelerce ötede zulme, baskıya ve kötü yönetime maruz kalan Keşmirli kardeşlerimiz için sesimizin ulaştığı coğrafya da her geçen gün artmaktadır. Ancak daha çok kesime hitap edebilmek ve bu mazlum coğrafyanın sesini duyurabilmek, objektif bir tutumla bilgilendirmeyi arttırmak amacıyla Keşmir’e yakın yerleşim yerlerinde gerekli gözlemler yaparak bu konuyu hem Türkiye’de hem de çeşitli ülkelerde dillendirmek meselenin mihenk taşını oluşturmaktadır.

 Devlet büyüklerimizin de Keşmir Sorunu adına değindiği üzere Hindistan Pakistan arasındaki bu uzlaşmazlığın çözümünde Türkiye her zaman barış yollu diyalog sürecinde arabulucu olmaya hazırdır. Bu arabuluculukta kesin çözüm için Türkiye adına resmi bir Keşmir Çalışma grubunun kurulması meselenin çözümünde etkin rol oynayabilecektir.
Her yıl 5 Şubat Keşmir Dayanışma Günü olarak Pakistan’da ve Azad Keşmir’de resmen kutlanıldığı gibi Türkiye’de de anılmakta ve bugün burada toplandığımız gibi çeşitli konferanslar yapılmaktadır. Unutulmamalıdır ki; Mazlumun sesini duyuran her zamanki gibi Türkiye olacaktır.!

No comments:

Post a Comment