Pakistan‘da Erdoğan heyecanı - Pakistan'da Erdoğan'a büyük sürpriz!

Pakistan'ın Pencap Eyaletinin Başkenti Lahor'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti heyecana neden oldu. Başbakanın geçeceği güzergahlara Türkçe "hoş geldiniz" yazılı pankartlar asıldı.

Başbakan Erdoğan'ın bu gece yerel saatle 02.00'de Lahor'da olması bekleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan resmi programlarına yarın başlayacak. Başbakan Erdoğan'ın Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerifle görüşmesi ardından da Pakistan-Türkiye İş Forumuna katılması bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan onuruna tarihi Lahor kalesinde akşam yemeği verilecek. Yemek için hazırlıklar bugünden başladı. Pakistan'ın ünlü Milli Şairi Muhammed İkbal'in anıt mezarının da bulunduğu tarihi kale içine kürsü kuruldu. Başbakan için sergilenecek Sema Gösterisi için son provalar yapıldı.

Çevre düzenlemesinin yeniden elden geçirildi. Başbakan Erdoğan'ın Lahor'da kalacağı otelde de hazırlık telaşı yaşandı. Otelin çevresi temizlendi, giriş çiçeklerle süslendi. Bazı yerler de yeniden boyandı. Otelin girişine dev bir Türk bayrağı asıldı.

ULAŞIM PROBLEMİ TÜRKİYE'NİN YARDIMIYLA ÇÖZÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

Pencap eyaletinin başkenti ve 11 Milyonluk nüfusuyla Pakistan'ın en kalabalık şehirlerinden biri olan Lahor'da ulaşım problemi Türkiye'nin yardımıyla çözülmeye çalışılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle şehre metrobüs hattı kuruldu.

Pakistan Başbakanı seçilmeden önce Pencap Eyaletinin Başbakanı olan Navaz Şerif'in seçim başarısının arkasında metrobüs projesinin olduğu yorumları yapılıyor. Navaz Şerif'in kalesi olan kentte Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sırasında Metrobüs hattını yerinde görme ihtimaline karşı da hazırlık yapılıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Lahor ziyaretinin ardından Salı günü Başkent İslamabad'a geçerek Başbakan Navaz Şerif ve Cumhurbaşkanı Memnun Hüseyin'le görüşmesi planlanıyor. Başbakanın aynı gün akşam Türkiye'ye dönmesi bekleniyor
Courtesy: http://www.ankarahaber.com/haber/Pakistanda-Erdogan-heyecan%25C4%25B1/149828


No comments:

Post a Comment