Pakistan'ın turizm potansiyelini gösteren belgesel Türkiye'de gösterime çıktı

ANKARA: 28 Mayıs 2019: Pakistan'ın turizm potansiyelini Türkiye'de tanıtmak amacıyla Pazartesi akşamı Türk seçkin kişilerinin, diplomatların, tur operatörlerinin ve medya temsilcilerinin dahil olduğu çok sayıda konuğun katıldığı bir törende "Muhteşem Pakistan" adlı bir belgesel gösterime çıkarıldı.   

Misafirleri olayda konuk eden Pakistan Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi Pakistan'ın yoğun bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.  Kendisi Seyahat ve Turizm Rekabet Endeksinin Pakistan'ı bölgedeki 122 ülke arasında 24. konumda gösterdiği bilgisini verdi.  Pakistan'ın çok çeşitli bir kültürel mirasa  ve zengin bir tarihi, dinsel ve ruhani arka plana sahip bir millet olduğunu söyledi.  Pakistan muhteşem dağlardan harika düzlüklere ve nefis çöllere kadar uzanan olağanüstü derecede ilham verici manzaralara sahip olduğunu ekledi.  
Büyükelçi Qazi Pakistan'ın üç antik uygarlığın beşiği olduğunu belirtti - Mehrgarh, İndus Vadisi ve Gandhara. Kendisi Pakistan'ın 8,000 metrenin üzerinde en çok dağa sahip ikinci ülke olduğunu söyledi, buna dünyadaki en yüksek ikincisi olan K-2'da dahildir.  Pakistan aynı zamanda kutuplar bölgesi dışında en büyük buzullara sahiptir.  Bu dağlar ve buzullar maceracılar için olağanüstü fırsatlar sunar.

Parlamento üyesi ve Pakistan-Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Sayın Ali Şahin konuşmasında Pakistan'ın olağanüstü bir kültür ve yaşam mozaiği olduğunu söyledi.  Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi için Pakistan'da yedi yıl kalan Ali Şahin Pakistan'ın Tanrının Hint Okyanusuna resmettiği muhteşem bir resim olduğunu belirtti.  "Aklınız bir halkı ve ülkeyi görmek istediği gibi kabul eder - Ben de gözlerimle ve ruhumla böyle bir Pakistan gördüm ve çok sevdim" diye ekledi.  
 
Türkiye Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Özgül Özkan Yavuz Pakistan'ın doğasının, tarihinin ve kültürel mirasının Türk halkı arasında her zaman merak ve ilgi uyandırdığını belirtti.  Kendisi zengin kültürel mirasıyla ve dört mevsimin birlikte yaşandığı olağanüstü doğasıyla Pakistan'ın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.  Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen bir uzmanlar ve kıdemli memurlar heyetinin turizm sektöründe işbirliği fırsatlarını araştırmak için yakınlarda Pakistan'ı ziyaret edeceği bilgisini verdi.   


5 bölümden oluşan ve Pakistan'ın Gilgit Baltistan ve Azad Cammu ve Keşmir'in yanı sıra dört eyaletini gösteren “Muhteşem Pakistan” belgeselinin Türk Devlet Televizyonunda gösterildiğini ekledi – TRT Belegesel. 


No comments:

Post a Comment