Pakistan Milli Günü Türkiye'de kutlandı, Ankara’nın en yüksek kulesi “Atakule” Pakistan-Türkiye dayanışma mesajlarıyla ışıklandırıldı

ANKARA: 23 Mart 2019:  Pakistan Milli Günü bugün Ankara'da Pakistan Büyükelçiliğinde etkileyici bir törenle kutlandı.  Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Sayın Muhammad Syrus Sajjad Qazi Milli Marş eşliğinde Pakistan bayrağını göndere çekti.  

Çok sayıda saygıdeğer Türk konuk, Pakistan topluluğu üyeleri, Türk üniversitelerinde okuyan Pakistanlı öğrenciler ve Büyükelçilik memurları ve aileleri törene katıldılar.   

Pakistan Cumhurbaşkanının ve Başbakanının mesajları bu olay üzerine okundu.  Ankara'daki Pakistan Büyükelçiliği Okulu (PEISG) öğrencileri ulusal şarkılar söylediler.  Pakistanlı çocuklarla çevrelenmiş Büyükelçi Syrus Qazi ve eşi Sayın Shaza Syrus Pakistan Gününü anmak için bir pasta kestiler.  

Büyükelçi Syrus Qazi hoşgeldiniz hitabında 23 Mart 1940'ta alt kıta Müslümanlarının kolektif iradeleriyle ve yenilmez ruhlarıyla kendi geleneklerine, değerlerine ve kültürlerine uygun olarak yaşamlarını düzenleyebilecekleri ayrı bir anavatan yaratmak için sarsılmaz bir kararlılık gösterdiğini söyledi.  Büyükelçi Qazi Pakistan'ın güçlü bir ülke olduğunu ve liderlerinin yanılmaz karar verme güçleriyle ve halkının güçlü iradesiyle zor zamanlardan geçmesine rağmen zafere ulaştığını söyledi.  Kendisi vatanseverlik, samimiyet, bağlılık ve dürüstlükle işaretlenmiş kolektif çabalarıyla Pakistan halkının ülkeyi daha büyük refaha ve zafere ulaştıracağını söyledi.  Büyükelçi aynı zamanda Türk halkına ve liderlerine zor zamanlarında Pakistan'ın yanında durdukları için ayrıca teşekkür etti.  Kendisi Pakistan ve Türkiye'nin eşi olmayan bir ilişkinin keyfini çıkarttığını belirtti. 


Gün içerisinde daha öncesinde, hava akrobasisi takımı "Solo Türk" Islamabad'daki "Pakistan Günü" geçit törenindeki uçuş gösterisine katıldı. Istanbul'da Asya'yı Avrupa'yla birleştiren boğaz üzerindeki "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" bu akşam Pakistan bayrağının renkleriyle aydınlatılacak.  Dahası, Ankara'nın anıtlarından biri ve en yüksek kulesi olan "Atakule" 21, 22 ve 23 Mart gecelerinde Pakistan-Türkiye dayanışma mesajlarını gösterecek.  Atakule üzerinde hemen karşısındaki Muhammed Ali Cinnah anıtı bulunan Cinnah Caddesinde bulunmaktadır.   

Büyükelçi Syrus Qazi ve Pakistan'ın Bursa Onursal Başkonsolosu Sayın Murat Tarman birlikte Ankara'daki Atakule Alışveriş Merkezinde "Pakistan'ın Renkleri" fotoğraf sergisinin açılışını yaptılar.  Bu 3 günlük sergi Pakistan'ın kültürünü, manzaralarını ve insanlarını betimlemektedir. 

Bunun yanı sıra, Pakistan Cumhurbaşkanı önde gelen politikacı ve Türk Parlamentosunun Eski Başkanı Sayın İsmail Kahraman'a Pakistan'ın prestijli sivil ödülü "Hilal-i Pakistan'ı" takdim etti.  Cumhurbaşkanı aynı zamanda Türk politikacı ve eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'a "Hilal-i İmtiyaz" nişanını taktı.  Bu ödüller saygıdeğer Türk politikacılarına Pakistan-Türkiye ilişkilerini daha da geliştirdikleri için verilmiştir. 

Daha fazlası fotoğrafları yandaki linkte https://goo.gl/41pA3N

Video klibini yanda ücretsiz olarak indirebilirsiniz https://youtu.be/jNTefpVTJMo

No comments:

Post a Comment