Pakistan-Türkiye Yüksek Düzeyde Askeri Diyalog Grubunun 13. Toplantısı Ankara'da düzenlendi

ANKARA, 22 Şubat 2018: Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyde Askeri Diyalog Grubunun (HLMDG) 13. Toplantısı Ankara'da 19-23 Şubat tarihlerinde düzenlendi.  Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Ümit Dündar Türk heyetine başkanlık ederken, Savunma Bakanı Emekli Korgeneral Zamir-Ul-Hasan Shah görüşmelerde Pakistan heyetine başkanlık etti.

Toplantıdan önce, Emekli Korgeneral Zamir-Ul-Hasan Shah Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi AKAR ve Türk Genelkurmay Başkan YardımcısıOrgeneral Ümit DÜNDAR'la görüşmelerde bulundu.

HLMDG toplantısı sırasında, her iki heyet askeri eğitim, talim, savunma endüstrisi işbirliği, bölgesel güvenlik ve terörizmle savaş konularındaki karşılıklı işbirliğinin tüm yönlerini tartıştı. 

Her iki taraf özellikle Orta Doğu, Güney Asya ve Afganistan'a dair olan güvenlik, terörizm karşıtı ve bölgesel ortama ait karşılıklı çıkar alanları üzerinde görüş alışverişinde bulundu.  Bunun yanı sıra, heyetler Ocak 2017'de Pakistan'da düzenlenmiş olan son HLMDG toplantısından beri kaydedilmiş olan ilerlemeleri değerlendirdiler. 

Emekli Korgeneral Zamir-Ul-Hasan Shah aynı zamanda Milli Savunma Bakanıyla ve Savunma Sanayisi Müsteşarıyla da görüştü ve ASELSAN, TAI, HAVELSAN ve ROKETSAN dahil savunma sanayi firmalarını ziyaret etti. 

Konuşmalar içten ve samimi bir atmosferde düzenlendi.  Heyet liderleri savunmayla ve güvenlikle alakalı meselelerde işbirliğini geliştirme kararını aldı.  HLMDG Pakistan ve Türkiye arasındaki en yüksek düzeydeki kurumsal mekanizmadır ve savunma alanındaki bağları geliştirmek için politikalar ve eylem planları düzenlemekle yükümlüdür.  Pakistan-Türkiye HLMDG toplantısının bir sonraki oturumu 2019'da Pakistan'da düzenlenecektir.


No comments:

Post a Comment