Pakistan Başbakan’ın Keşmir Dayanışma Günü Mesajı, 5 Şubat 2018

70 yıldan fazla geçmiş olmasına rağmen, Jammu ve Keşmir halkı, Birleşmiş Milletlerin sözüne rağmen rağmem hala temel  bir hak olan hakları olan özerklikten mahrum buralıkmaya devam ediyor.

Temmuz 2016 ‘dan beri devam eden  Hint vahşeti sonucunda yüzlerce masum Keşmirli öldürüldü ve 20.000’ün üzerinde Keşmirli yaralandı. Topak silahların kullanımı kadın, genç çocuk olmak üzere  200’den fazla insanın, hayatlarını iyi bir şekilde devam ettirme imkanını  ellerinden alınarak  kör olmalarına neden oldu.Hurriyat liderleri ağır bir şekilde yıldırma  çalışmalarına devam ediyor. Hindistan , İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden  ( Jammu ve Keşmir ’i Mart 2017‘de ziyaret etti) ve İslam İşbirliği Örgütü Daimi Temsilciliğinden  grupların Hindistan İşgali altındaki Jammu ve Keşmir’e  gerçekleştirecekleri ziyarete izin vermedi.Böylelikle Uluslararası  bir  Topluluğun olayları yerinde inceleme imkanını reddetmiş  oldu. Hindistan'ın gizleyeceği çok şey var. Hindistan, Hint işgali altındaki Keşmir’de insan kalkanı kullanımını engelliyor.Bunun bugün dünyaya hiçbir benzeri yoktur. Bu durum Hindistan’ın masum Keşmir halkına nasıl bir zulüm  uyguladığını  yansıtmaktadır.

Paksitan Halkı ve Hükümeti ,Hint işgali altındaki Jammu ve Keşmir’de  yaşayan  ve artan Hint zulmüne , büyük insan hakları ihlaline rağmen hukuk mücadelesi vermekte olan inasanlara sürekli  olarak manevi, diplomatik ve siyasi destek veremeye kararlıdır.


Pakistan, insan kaklarına saygılı olma  , Hint işgali altındaki Jammu ve Keşmir’de yaşayan masum insanlara karşı yaptığı  büyük insan hakları ihlaline son verme ve Jammu ve  Keşmir İtilafını  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olarak çözüm sağlama konularında  Hindistan’a baskı yapması  için Uluslarası Topluluğa çağrıda bulunmaktadır. Bu bölgesel Barış ve gelişme için oldukça önemlidir.

No comments:

Post a Comment