Türk Savunma Bakanı Pakistan Cumhurbaşkanını ziyaret etti

İslamabad 3 Haziran 2016: Pakistan Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain Pakistan ve Türkiye'nin paylaşılan tarihte, dinde ve kültürde kökleri olan kardeşlik bağlarıyla birbirine bağlı olduğunu söyledi.  Cumhurbaşkanı bunu kendisini Cuma günü İslamabad'da Aiwan-e-Sadr'da bir heyetle birlikte ziyaret eden Türkiye Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık'la konuşurken söyledi.

Cumhurbaşkanı Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik ölçütlerini övdü ve Binali Yıldırım'ın liderliği altındaki yeni hükümetin kurulması üzerine tebrik etti.  Cumhurbaşkanı aynı zamanda Fikri Işık'ı Milli Savunma Bakanı olarak atandığı için de kutladı.

Cumhurbaşkanı Mamnoon Pakistan'ın Afganistan'daki barışa ve istikrara kendisini adadığını söyledi ve Afganistan barış prosesine Türkiye'nin katılımını övdü.  Cumhurbaşkanı Pakistan, Türkiye ve Katar arasında personellerin eğitimi ve teknoloji transferi için bir anlaşmanın imzalanmasına karar verdi. 

Cumhurbaşkanı Türkiye'ye Trainer - 37 uçaklarını Pakistan'a hediye ettiği için teşekkür etti ve iki kardeş ülkenin savunma alanında işbirliğini arttırmalarını ve birbirlerinin deneyimlerinden faydalanmalarını ümit etti.

Cumhurbaşkanı Türk heyetini bu yıl Kasım ayında Pakistan'da düzenlenecek olan IDEAS-2016'ya katılması için davet etti.  Cumhurbaşkanı aynı zamanda doğal afetler ve felaketler sırasındaki Türk yardımlarını övdü ve bu sınav zamanlarında her iki tarafın birbirine destek vermek için bağlılıklarını yansıttığını da ekledi. 
Cumhurbaşkanı Türkiye'deki son zamanlarda olan intihar saldırılarındaki trajik yaşam kayıpları için üzüntülerini iletti ve her iki ülkenin terörizm ve radikallzm belalarının üstesinden gelmek için birleştiğinin altını çizdi.

Türk Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Pakistan-Türkiye ilişkilerini "özel olarak" nitelendirdi ve makama geldikten sonra ilk ziyaretinin Pakistan'a olmasından dolayı olağanüstü derecede mutlu olduğunu söyledi.  Sayın Işık iki ülke arasındaki ticaret ve savunma sektörlerindeki işbirliğinin gerçek potansiyelinin altında olduğunu söyledi ve bu alanlardaki ikili işbirliğini arttırmak için adım atılması çağrısında bulundu.  Kendisi Türkiye halkının Pakistan'a yüksek derecede değer verdiğini belirtti.  Türk Savunma Bakanı ülkesinin Afganistan'da barış olması için çabalarını devam ettirmekteki kararlılığını yeniden teyit etti ve Dörtlü Koordinasyon Grubunun bu konudaki çabalarının meyve vereceğini umduğunu söyledi.


Cumhurbaşkanı Mamnoon ziyaret eden heyete Pakistan'da üretken ve rahat bir kalış süresi diledi.  Cumhurbaşkanı aynı zamanda kendi namı hesabına ve Pakistan halkı namı hesabına Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan, Türk Başbakanı Binali Yıldırım ve Türkiye halkı için en iyi dileklerini iletti.

No comments:

Post a Comment