Tanınmış Pakistanlı sanatçı Konya'da Mevlana'yı anma sergisinin bir bölümünde eserlerini sergiliyor

ANKARA, 8 Aralık 2015: Pakistan Mevlana Celaleddini Rumi'nin ölümünün 742'inci yılında 7-17 Aralık 2015 tarihlerinde Konya'da düzenlenen anma törenlerine katılıyor.

Pakistan'ın tanınmış sanatçısı Sayın Shafique Farooqi tarafından yapılan ve Sufizm'i Mevlana'nın anlayışı aracılığıyla gören ve tasvir eden yirmi resim 17 Aralık tarihine kadar Konya'da Mevlana Kültür Merkezi'nde gösterimde olacaktır.

Konya Valisi Muammer Erol resim sergisini Pazartesi akşamı törenle gösterime açtı.  Ayrıca Shafique Farooqi'nin kitabı "Sarhoş Flütün Dönen Dervişler Arasındaki Hikayesi" bu gösterimde çıkarıldı.  Bu kitap kendisinin Sufizm hakkındaki kişisel deneyimlerini ve geniş bilgisini Mevlana Rumi'nin öğretilerinden çıkarılmış olarak yansıtmaktadır.  Sayın Farooqi kitabının imzalı bir kopyasını Konya valisine sundu.

Bu olay Ankara'daki Pakistan Büyükelçiliği ve Konya Kültür ve Turizm Departmanının ortak işbirliğiyle düzenlenmiştir ve Büyükelçiliğimizin kültürel diplomasisinin bir parçasını oluşturur ve sanat, kültür ve kişiler arası iletişim alanlarında ikili işbirliğini yoğunlaştırmak amacını taşır.

Daha fazla fotograf https://goo.gl/fxviqR

No comments:

Post a Comment