Peşaver'deki Okula Yapılan Terörist Saldırısının Kurbanlarını Anma Töreni Ankara'da Yapıldı

ANKARA, 16 Aralık 2015: Peşaver'deki Ordu Devlet Okulu'nda (APS) yapılan vahşi terörist saldırıda şehit düşen okul çocukları ve çalışanlarına saygı göstermek ve anmak için bugün Keçiören, Ankara'da resmi bir tören düzenlendi.

Türkiye'nin insanları 16 Aralık 2014'te yapılan bu terörist saldırı üzerine Pakistan'a anında destek vermişlerdi. Türkiye Cumhuriyeti bu günü bir yas günü olarak ilan etmişti.  Aynı zamanda, bir dayanışma gösterisi olarak Keçiören Belediyesi ve AKP'nin Gençlik Kolu üyeleri, Keçiören'deki AKP Anma Ormanında şehit olan okul çocuklarının her birisinin adına toplam 144 ağaç dikmişlerdi.  Genelkurmay Başkanı Raheel Sharif ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şehit çocukların adlarının kazılı olduğu bir plaketi 12 Ekim 2015'te buraya yerleştirmişlerdi.

Tören Pakistan Büyükelçiliği Okulu çocuklarının söylediği Pakistan ve Türkiye milli marşlarıyla başladı.  Bunu milli şarkıların söylenmesi takip etti.  ISPR tarafından APS üzerine hazırlanmış bir belgesel de ayrıca ekranda gösterildi.  Misafirlerin tümü anıta çelenk ve çiçekler koyulmasına katıldı ve bunun ardından göçen ruhlar için dualar okundu.

Katılımcılara hitap eden Büyükelçi Ekselansları  Sohail Mahmood bugün korkakça bir terörist saldırı sonrası 144 yaşamın yitirildiği APS olayının ilk yıldönümü olduğunu söyledi.  O kara Aralık gününde 132 masum ve savunmasız çocuğun okula gittiğini ama ne yazık ki eve canlı olarak dönemediklerini ifade etti.  Bu çiçeklerin koparıldığı kalpsiz hareket Pakistan'da ve her yerde tüm kalplerin kanamasına neden oldu.  Kalplerimiz kırıkken, milletimiz kendi başına terörizm belasını yenmek için kararlı bir biçimde birleşti.  Yoğun bir operasyon olan Zarb-e-Azab bu kararlılığı sembolize etmiştir dedi.

Ekselansları Büyükelçi dünyada Pakistan insanlarına ilk elini uzatan ve güçlü dayanışma duygularını belirten ilk ülke olarak Türkiye insanlarına ve liderlerine teşekkür etti. AKP Gençlik Kolunun ve Keçiören Belediyesinin her şehit çocuk için bir ağaç dikme jestinin yas tutan aileler ve Pakistan Milleti için bir güç kaynağı olduğunu ve onların hatıralarını Türkiye'de sonsuza kadar canlı tutacağını söyledi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyesi ve Pakistan-Türkiye Kültür Derneği'nin Başkanı Sayın Burhan Kayatürk hitabında kalplerimizin birlikte attığını söyledi.  Hem Türkiye'nin hem de Pakistan'ın terörizm mücadelesi verdiklerini ve Türkiye'nin ve Pakistan'ın halklarının desteği ve güçlü kararlılığıyla bu süreci aşacağını ekledi.

Keçiören Belediya Başkan yardımcısı Sayın Ferhat Erdoğan konuşmasında Türkiye ve Pakistan halklarının iyi ve kötü zamanlarda her zaman yan yana duracağına olan bağlılığını yeniden ifade etti.  AKP Gençlik Kolu Keçiören Bölgesi Başkanı Sayın Cansu Mutlu Türkiye halkının Pakistan halkıyla olan dayanışmasını yeniden tasdik etti ve her şehit için bir ağacın dikilmesinin onların hatıralarını canlı tutmak anlamına geldiğini söyledi.

Bu olaya Pakistan Büyükelçilik Okulu'ndan çocuklar, farklı Türk Üniversitelerinde okuyan Pakistan'lı öğrenciler, Pakistan ve Türk toplulukları üyeleri, AKP Gençlik Kolu üyeleri ve Keçiören Belediyesi yetkilileri, sivil toplum üyeleri ve medya katılımda bulundu.

Daha önce sabahleyin Ankara’da Pakistan Büyükelçiliğinde şehitler için Kuran okundu

Fazla Fotograf icin https://goo.gl/wer9fd

No comments:

Post a Comment