Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Türkiye’yi ziyaret etti, Türk Savunma Bakanı ile görüştü. Görüşme Türk Kara Kuvvetlerinin Madalyası ile süslendi.

ANKARA 11 Aralık 2014: 10-13 Aralık 2014 tarihleri arasında, ikilli görüşmeler yapmak için, Türkiye’ye gelen Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muhammad Zakaullah NI (MI) , Çarşamba günü Ankara’da Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile görüştü. Konuk Deniz Kuvvetleri Komutanı daha sonra, Genel Kurmay 2.Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu ve Savunma Sanayi Müsteşarı Sayın Prof. Dr.İsmail Demir ile görüştü.

Üstdüzey Pakistan heyeti ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz arasında gerçekleşen görüşmede iki ülkenin Savunma alanındaki bağlarını güçlendirmek için yapılması gerekenler konusunda görüşüldü. Bakan İsmet Yılmaz Türkiye’nın Savunma alanındaki tecrübelerini Pakistan  ile paylaşma sözü verdi. Görüşmede ayrıca, devam eden savunma projleri de ele alındı.Oramiral Zakaullah ise görüşmede, Denzi Kuvvetleri Komutanı görevine atandıktan sonra ziyaret ettiği ilk ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Konuk Oramiral, Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’a Pakistan tarafından Karachi’de düzenlenen ve  başarı ile gerçekleşen IDEAS 2014 Uluslararası Savunma Sergisi ile ilgili kısa bilgi verdi. Konuk Denzi kuvvetleri Komutanı Sergiye dünyanın çeşitli ülkelerinden katılanların,  Sergi ile ilgili  tepkilerinin  çok güzel olduğunu ve serginin büyük ses getirdiğini belirtti. Oramiral Zakaullah ayrıca  Türk üreticilerin sergiye katılanların büyük bölümünü oluşturduğunu özellikle belirtti.
 
Konuk Oramiral, Türk Denzi Kuvvetleri Komutanlağı’na girişinde  Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın şeref kıtasını selamladı. Konuk Denzi Kuvvetleri Komutanı’na iki ülkenin deniz kuvvetleri arasındaki işbirliğini arttırmada yapmış olduğu hizmetlerden dolayı görkemli bir törenle Türk mevkidaşı tarfından “Türk Silahlı Kuvvetleri Liyakat Madalyası verildi. İki ülkenin komutanları daha önce bir görüşme yaptılar. Görüşmede iki kardeş ülkenin Deniz Kuvvetleri arasındaki işbirliğinin birçok konuda daha da arttırılması için  iki ülkenin  karşılıklı menfaatlerine değinildi. Konuk Oramiral Zakaullah, Oramiral Bülent Bostanoğlu’nu Pakistan’a davet etti. Konuk Oramiral ayrıca, Şubat 2015’te  Pakistan tarafından düzenlenecek olan Amman 2015 çokuluslu deniz tatbikatına Oramiral Bülent Bostanoğlu’na daha önce yapmış olduğu davetini yineledi.Oramiral Bülent Bostanoğlu en kısa zamanda Pakistan’ı ziyaret edeceğini belirtti ve Türk donanma aracı “TCG Büyükada’nın” Aman-15’e katılacağının sözünü verdi.

Oramiral Zakaullah daha sonra Genel Kurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile görüştü. Görümede, iki ülke menfaatini ilgilendiren konulara değinildi. Orgeneral Yaşar Güler ise görüşmede 10. Pakistan-Türkiye Üstdüzey Askeri Diyalog Grubu’na(HLMDG) başkanlık etmek üzere gittiği son Paksitan ziyaretine atıfta bulundu. Her iki askeri lider savunma işbirliğini hızlandırmak için (HLMDG) toplasından yaralanma konusunda mutabık kaldı.
 
Konuk Deniz Kuvvetleri Komutanı’ın Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir ile yaptığı görüşme sırasında ortak üretim için çeşitli öneriler tartışıldı. STM Tükiye tarafından Karaçi Tersanesin’de, Pakistan Deniz Kuvvetleri’ne yapılmakta  olan Lojistik Destek  Gemisi ile ilgili gelişmeler gözden geçirildi. Gelecekteki Projeler ile ilgili görüşler  de görüşmede gündeme geldi.

Pakistan Denzi Kuvvetleri Komutanı Oramiral Zakaullah ve beraberindeki heyet Ankara’daki ilk ziyaretlerini Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı ve Kurtuluş Savaşı’nın büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını ifade etmek için Anıtkabir’e gerçekleştirdi. Konuk Deniz Kuvvetleri Komutanı ayrıca, Türkiye’nin Askeri Elektronik Sanayi Firması’nı da (ASELSAN) ziyaret etti. Paksitan Heyeti, Türkiye’yi ziyareti sırasında tersane ve benzeri sanayi alanlarını da ziyaret edecek.

Daha fazla fotoğraf için  http://goo.gl/mXIYcF

No comments:

Post a Comment