Pakistan’ın Sivil Ödülleri Ankara'da düzenlenen bir Ödül Töreninde önde gelen Türk kişilere verildi




ANKARA: 15 Ağustos: Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Ekselansları Muhammad Syrus Sajjad Qazi Pakistan'ın yüksek sivil ödüllerini Ankara'da Cuma akşamı düzenlenen saygın bir törende önde gelen Türk kişilere verdi. 

Pakistan Cumhurbaşkanı prestijli “Sitar-i-Pakistan” ödülünü Türkiye Büyük Millet Meclisindeki Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Sayın Ali Şahin'e sundu.  Cumhurbaşkanı aynı zamanda Türk Parlamentosundaki Çevre Komisyonu Başkanı ve Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubunun eski başkanı olan Sayın Muhammet Balta'ya da “Sitar-i-Pakistan” ödülünü verdi.  Pakistan Cumhurbaşkanı ayrıca Türkiye Sağlık Bakanlığı dış ilişkiler bölümü başkanı Dr. Selami Kılıç'a da “Sitara-i-Imtiaz” ödülü verdi.  Yurtdışındaki seyahatinden dolayı, Dr. Selami Kılıç ödülünü sonra alacaktır.  Ödüller saygıdeğer Türk kişilerine Pakistan-Türkiye ilişkilerini geliştirmek ve güçlendirmek için yaptıkları hizmetler için verildi.  

 

Misafirlere hitap eden Büyükelçi Syrus Qazi kıdemli parlamenterler Ali Şahin ve Muhammet Balta'nın Pakistan-Türkiye ilişkilerini daha da sağlamlaştırmaya yönelik benzersiz hizmetlerini ve katkılarını övdü.  Pakistan-Türkiye ilişkilerinin daha önceki nesillerin olağanüstü çabalarıyla geliştiğine dikkat çeken Büyükelçi Qazi bunları daha da güçlendirmek ve bu kutsal güveni daha genç nesillerimize aktarmak için sorumluluğun üzerimizde olduğunu söyledi.  

 

Sayın Ali Şahin ve Muhammet Balta konuşmalarında bu prestijli ödülleri kendilerine verdiği için Pakistan Hükümetine teşekkür ettiler.  Pakistan-Türkiye kardeşlik bağlarının geliştirilmesi için kararlılıklarını yeniden ifade ettiler.  

 

Ödül alan kişilerin takdirnameleri okundu.  Ali Şahin AK Parti'den eski bir politikacıdır.  Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini Karaçi Üniversitesinde tamamlamıştır ve çok iyi Urduca konuşur.  Pakistan'ın gerçek bir dostu ve iyi dileklerini isteyen kişi olarak, kendisini Pakistanlı sayar.  Pakistan-Türkiye ilişkilerini güçlendirmek için politik kariyeri boyunca sayısız hizmette bulunmuştur.

 

Trabzon'dan gelen Muhammet Balta AK Parti'den eski bir politikacıdır.  Pakistan dostluğunun Türk Parlamentosundaki önemli bir temsilcisidir.  Kendisi aynı zamanda Türkiye-Pakistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubunun da başkanlığını yaptı ve iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için olağanüstü katkılarda bulundu ve Pakistan'dan gelen Parlamenter heyetleri ağırlamak için elinden geleni yaptı.  Sayın Balta aynı zamanda çeşitli platformlarda Hint güçleri tarafından Yasadışı Hint İşgalindeki Cammu ve Keşmir'de yapılan zalimliklere karşı güçlü bir ses olmuştur. 

 

Türkiye Adalet Bakanı Abdulhamit GÜL, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, kıdemli Türk politikacıları ve medya bu olaya katıldı.  

No comments:

Post a Comment