Pakistan Devlet Nişanı Töreni – Pakistan Büyükelçisi Konuşma 14 Ağustos 2020 Ankara

 Ekselansları Sayın Ali Sahin 

Ekselansları Sayın Muhammad Balta

Değerli Konuklar Distinguished guests

Bayanlar Baylar,

 

Bugün burada üç seçkin Türk’e sunacağımız Devlet Nişanı Takdim töreninde bulunmanız bizleri onurlandırdı. Bu kişilerin Pakistan – Türkiye ilişkilerinin güçlenmesinde öne çıkan rolleri olmuştur. Pakistan – Türkiye ilişkileri Sayın Ali Sahin, Sayın Muhammad Balta ve Dr. Selami Kilic gibi öne çıkan isimlerle beslendiği için çok şanslı. 

 

Kişisel bir not olarak; Sayın Ali Şahin’in bana karşı gösterdiği ilgi, nezaket ve rehberliği için şahsi olarak müteşekkirim. Sayın Ali Şahin’le her etkileşimimizde beni Türk Liderliğinin görüş, olgunluk ve bilgeliğine daha da inandırdı. Her türlü karşılıklı ilişkide ayrıca Pakistan – Türkiye ilişkilerinin bizden önceki kuşakların üstün çabaları ile beslendiğine daha da inandım. Bundan sonra bu ilişkiyi daha da geliştirmek ve bu kutsal güveni gençlerimize aktarmak bizim görevimiz. Üniversite eğitimini Pakistan’da aldığı ve Urdu dilinde usta olduğu için Sayın Ali Şahin bu mükemel geleneğe uygun bir mirasçıdır. 

 

Aynı şekilde, Ekselansları Sayın Muhammet Balta’da da mükemmel vizyonu ve anlayışı olan bir Türk Lider görüyorum. Kendisinin bilge tavsiyeleri ve rehberliğinden hep birşeyler öğrendim ama en önemlisi kendisinin Pakistan’a karşı duyduğu sevgisi ve alakasıdır. Sayın Muhammet Balta Pakistan- Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Eski Başkanı olarak iki ülke Parlamentoları arası ilişkileri  geliştirmek için önemli bir destek vermişitr ve Pakistan Parlamenterler heyetini ağırlama konusunda rol oynamıştır. 

Aynı şekilde, Dr. Selami Kilic kardeş ve arkadaştan daha ötedir. Kendisinin Pakistan Sağlık Sektörüne yaptığı önemli desteği anlatmayız bile. Malesef kendisi son dakkika çıkan resmi görevinden dolayı aramızda bulunamıyacak. COVID-19 krizinde Dr. Selami’nin herzaman bir telefon uzağımızda olması, Pakistan ve Pakistan halkına bağlılığının ve desteğini yeniden teyid olmuştur. Dr. Selami’nin işbirliğine herzaman içten müteşekkirim.

Pakistan Cumhurbaşkanı adına bu değerli beyfendilere ve dostlarımıza Pakistan Devlet Nişanı’nı sunmaktan ötürü burada toplanmamızdan dolayı da memnuniyet duymaktayım.

 

Teşekkürler.

No comments:

Post a Comment