Parlamento Sekreteri EİT Bakanlar Konseyi Toplantısının yan oturumlarında ikili toplantılar düzenledi

ANTALYA, 9 Kasım 2019:  Pakistan Dışişleri Bakanlığı Parlamento Sekreteri Sayın Andleeb Abbas, Antalya'da EİT 24. Bakanlar Konseyi Toplantısına katılan Pakistan heyetine liderlik etti ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanıyla ve EİT Genel Sekreteriyle yan oturumlarda ikili toplantılar düzenledi. 

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi sırasında, Parlamento Sekreteri Antalya'da EİT Bakanlar Konseyi toplantısını başarıyla düzenlediği için kutladı.  Türk Dışişleri Bakanını Hindistan'ın İşgaldeki Cammu ve Keşmir'de aldığı tek yanlı ve yasadışı 5 Ağustos kararlarından beri Keşmir'de devam eden korkunç insan hakları ihlalleri üzerinde bilgilendirdi.  Masum insanların çektiği devam eden acıları vurguladı ve Pakistan'ın İoK'deki insan hakları ihlallerina karşı her forumda sesini yükselteceğinin güvencesini verdi.  Türk hükümetine Keşmir meselesi için verdiği devamlı desteği ve prensipli duruşu için teşekkür etti.

Parlamento Sekreteri Pakistan liderlerinin ve halkının önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlamayı dört gözle beklediğinden de bahsetti.
 
Türk Dışişleri Bakanı sıcak duygularını ifade ederek Parlamento sekteterine EİT'yi daha etkili ve modern zamanlarla ve zorluklarla uyumlu yapmak için kullandığı yeni ve yapıcı yaklaşımı için tebrik etti.  Kendisi Türkiye'nin Keşmir anlaşmazlığı için sarsılmaz desteklerinin güvencesini verdi.

EİT'nın Genel Sekreteri Dr. Hadi Soleimanpour ile yaptığı ikili toplantısında, Parlamento Sekreteri bölgedeki son gelişmeler  ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı hakkındaki konular üzerinde görüş alışverişinde bulundu.   EİT'nin bölgeye gelişme ve refah getirmesi amacıyla ekonomik bütünleşme için etkili bir mekanizmaya dönüştürülmesi gerektiği üzerinde anlaştılar.  Dr. Hadi Soleimanpour Pakistan'a işbirliği yaptığı ve EİT için değerli katkılarından ötürü teşekkür etti.  Kendisi Parlamento Sekreterinin bugün COM toplantısındaki konuşmasını övdü.

No comments:

Post a Comment