Hint İşgalindeki Cammu ve Keşmir'deki kadınlarla dayanışma göstermek için Ankara'da bir olay düzenlendi

ANKARA, 20 Eylül 2019: Ankara'daki Pakistan Büyükelçiliği tarafından Hint İşgalindeki Cammu ve Keşmir'in dirençli kadınlarıyla dayanışma göstermek için  bugün“Hint İşgalindeki Cammu ve Keşmir Kadınlarının Saygıdeğerliği ve Onuru" başlıklı bir olay düzenlendi.  Olaya çok sayıda Türk ve Pakistan topluluğu üyesi, öğrenciler ve medya temsilcileri katıldı.  

Olayda konuşan Türkiye'deki Pakistan Büyükelçisinin eşi Sn. Shaza Syrus, çok sayıda misafirin, özellikle de kadınların bu olaya katılımının özellikle cesur Keşmirli kadınlar olmak üzere Hint İşgalindeki Cammu ve Keşmir halkına verilen güçlü bir moral desteğinin ifadesi olduğunu söyledi.

Hint İşgalindeki Cammu ve Keşmir'de devam eden korkunç insan hakları ve insani durum için endişelerini belirten Sn. Shaza Syrus, kadınların ve çocukların bu zalimliklerin acısını çektiklerini söyledi - hem fiziksel hem de psikolojik olarak.  Kendisi Keşmirli kadınların ne canlarının ne de onurlarının güvencede olmadığı bir işgal altında yaşadıklarını söyledi ve uluslararası topluluğa bu zalimlikleri bitirmesi için çağrıda bulundu.  Kendisi Keşmirli kadınlara karşı zalim güç kullanımına rağmen, Hint İşgal Güçlerinin onları kendi kaderlerini belirleme hakları için verdikleri haklı mücadeleden alıkoyamadığını ekledi.   

Kendisi Keşmirli kadınların yazdığı dayanıklılık ve cesaret destanının dünyadaki diğer kadınlara ilham vermeye devam edeceğini söyledi.  

Sn. Shaza Syrus - dayanıklı kadınları ve yenilmez kızlarının önderlik ettiği - Cammu ve Keşmir halkının kendi kaderlerini bnelirleme haklarına erişeceği günün uzak olmadığını belirtti.   

No comments:

Post a Comment