Pakistan Savunma ve Şehitler Günü Türkiye Kutlandı

ANKARA, 7 Eylül 2018, Bu akşam  gerçekleşen Pakistan Savunma ve Şehiler Günü resepsiyonuna çok sayıda üst düzey Askeri ve sivil devlet  erkanı katıldı.

Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, Genel Kurmay Başkanı  Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit DÜNDAR, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan KÜÇÜKAKYÜZ’ün de aralarında bulunduğu birçok önemli konuk  resepsiyonda hazır bulundu.Resepsiyona ayrıca, Türk Silahlı kuvvetlerinin üst düzey komutanları, Büyükelçililer, Ankara’da bulunan Yabancı Askeri ataşeler, medya ve düşünce kuruluşlarının temsilcileri ve  Türkiye’de yaşayan Pakistanlılar katıldı.
Türk Savunma Bakanı Sayın Hulusi AKAR resepsiyona onur konuğu olarak katıldı ve resepsiyonda yaptığı konuşmada Pakistan-Türkiye arasındaki dostluktan övgüyle bahsetti. Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar “ Türkler tarih boyunca Pakistanlı kardeşlerinin vermiş olduğu desteği daima şükran ve saygıyla hatırlayacaktır” dedi. Bakan Akar ayrıca, global terörizm ile mücadele ve savunma sanayi olmak üzere birçok konuda Pakistan  ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin birbirlerini desteklemeye devam edeceklerine güveninin tam olduğunu ifade etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan’a Türk Kurtuluş Savaşı boyunca, Kıbrıs konusunda ve aynı şekilde 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerini sundu. Bakan Akar konuşmasını urdu dilinde Yaşasın Pakistan! Yaşasın Türkiye ! cümleleri ile tamamladı .
Büyükelçi Syrus Qazi konuşmasında 6 Eylül ‘ün her yıl Anavatanlarını her zaman en üst düzeyde savunan ve kendilerini Anavatana adamış olan Şehitlere adandığını belirtti.

Daha önce ise, Pakistan Savunma ve Hava Ataşesi Tuğgeneral Imran Asghar Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’nın,  ülke içinde terörle mücadeledeki özverileri ile ülke  için gurur kaynağı olmuş ayrıca  uluslararası barış ve güvenliğe katkıları olan Pakistan Silahlı Kuvvetlerine saygılarını ifade eden mesajlarını okudu.

Bakan Hukusi Akar, Orgeneral, Yaşar Güler ve Büyükelçi Syrus Qazi ve diğer üst düzey katılımcılar etkinliğin  önemini vurgulamak için birlikte pasta kestiler.

Ankara’da bulunan Pakistan Büyükelçiliği okulunun öğrencileri Türk ve Pakistan Milli Marşlarını okudu ve milli şarkılar seslendirdi. Savunma Günü’nün ve Pakistan Silahlı kuvvetlerinin milli savunmadaki önemini vurgulamak için misafirlere  bir  de belgesel video gösterimi yapıldı.

For more photos  goo.gl/ZGsfRo


No comments:

Post a Comment