Ankara’da 28 Eylül 2018’de düzenlenecek olan “Cinnah Genç Yazarlar Ödülü” Yarışmasının ödül töreninde Büyükelçimiz Syrus Sajjad Qazi’nin yapacağı konuşma

Ekselansları Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk, 

Saygıdeğer konuklar, öğretmenler, anne babalar ve sevgili öğrenciler!

Esselamın Aleyküm

İlk önce, Ekselansları Sayın Bakan Ziya Selçuk’a bu olayı Başkonuk olarak onurlandırdığı için teşekkür etmek isterim. 

Bugün Pakistan-Türkiye ilişkileri açısından bir başka mutlu anı yaşamaktayız çünkü birbirini izleyen üçüncü yılda Cinnah Genç Yazarlar Ödülü yarışmasının kazananlarını burada onurlandırıyoruz. 

Bu olay Sayın Funda Kocabıyık’ın ve kendisinin Milli Eğitim Bakanlığındaki değerli çalışma arkadaşlarının yorulmak bilmez çabaları sonucu gerçekleşmiştir.

Pakistan’ın kurucusu Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah’ın adına düzenlenmiş olan bu makale yarışması bizim kamu diplomasisi konusunda gösterdiğimiz çabaların anahtar bir özelliğini oluşturmaktadır.

Cinnah Türk ve Pakistan ulusları arasındaki ezeli kardeşlik bağlarını güçlendirmek için çok önemli bir rol oynamıştır.

Biz aynı zamanda bu bağları olağanüstü derecede zenginleştirmiş olan Muhammed İkbal ve Mevlana Rumi arasındaki ve İkbal ve Mehmet Akif arasındaki ruhani bağlantıların da farkındayız.

Bu yıl 44 ilden gelen 78 makale bu yarışma için değerlendirilmiştir.

Bu makalelerdeki derin düşünceler, yüksek kalitedeki bilgiler ve içerilen tutku ve bakış açısı Pakistan-Türkiye ilişkilerine çok değerli katkılarda bulunacaktır  

Kazananlara, onların çalışkan öğretmenlerine ve kendileriyle gurur duyan ailelerine en içten tebriklerimi iletirim. 

Sizinle paylaşmaktan mutluyum ki, 2016 ve 2017 yarışmalarına katılan tüm makaleleri derledik ve yayınladık.

Cinnah Ödülü Yarışmasını kurumsallaştırmaktaki temel hedefimiz genç nesillere ulaşmak ve onları görkemli Pakistan-Türkiye ilişkileri geleneğiyle daha yakından tanıştırmaktır.  Bu Bağımsızlık Savaşlarındaki destekler veya doğal felaketler sonrası yapılan yardımlar veya Kıbrıs ya da Keşmir meselelerinde verilen destekler olabilir. 

Her iki ülkedeki liderlerin vizyonu tarihi ilişkilerimizi güçlü bir stratejik ortaklığa dönüştürmektir. 

Teşekkür ederim! Yaşasın Pakistan-Türkiye kardeşliği!

No comments:

Post a Comment