Büyükelçi Syrus Sajjad Qazi’nin Pakistan Mango Festivalindeki Konuşması, Büyükelçilik Rezidansı (Bahçesi), Ankara, 14 Ağustos 2018

Sayın Ali Şahin, Pakistan-Türkiye Parlamenterler Dostluk Grubu Başkanı, 
Ekselansları,
Saygıdeğer Konuklar,
Bayanlar ve Baylar!

Bu akşam Pakistan’ın Evine geldiğiniz için size çok sıcak bir şekilde hoşgeldiniz diyoruz!

Sizi bu akşam Mango Festivalini hep beraber kutlamak için burada aramızda görmek bizim için bir zevk ve ayrıcalıktır.  

Biz Pakistanlılar Mangoyu Meyvelerin Kralı olarak adlandırırız.

Ve Majesteleri bir kez daha varlığıyla bizi onurlandırmaya karar vermiştir, hem de bugün gibi özel bir günde, çünkü 14 Ağustos aynı zamanda Pakistan’ın Bağımsızlık Günüdür.

Saygıdeğer konuklar,

Pakistan dünyadaki en büyük 5. mango üreticisi ve en büyük 6. mango ihracatçısıdır.

Biz Pakistanlılar için Mango sadece bir meyve değildir ama aynı zamanda tarihimizin ve zengin kültürümüzün bütünleşik bir parçasıdır.  

Yüksek kalitede 110 çeşit mango vardır – bunlara Sindhri, Anwar Retaul, Lungra, Malda, Dusehri, Fajri ve diğerleri dahildir.

Chaunsa en popular mango çeşididir – ve biz bugün size Beyaz Chaunsa sunuyoruz – çünkü onun mevsimi Temmuz’dan Ağustos’a kadar sürer.

Pakistan mangolarını Türk pazarlarına getirmek için gösterdiğimiz çabalar içerisinde şimdiye kadar 4 yıl boyunca bu Mango Festivaline ev sahipliği yaptık ve her seferinde bir öncekinden daha iyi oldu.  

Konuşmamı tamamlarken, Swissotel Ankara’ya bu Mango Festivalinin yapılmasını mümkün kılan işbirliklerinden ötürü derinden şükranlarımı iletmek istiyorum.  

Ruhsal ve damak zevklerinizi karşılamak için çeşitli müzikleri, Pakistan mutfağının değişik örneklerini ve birçok mangoyu ve mangodan yapılmış ürünleri sizler için seçtik.

Lütfen bu akşamın keyfini çıkarın ve hepinize bir kez daha teşekkürler!

No comments:

Post a Comment