Pakistan'ın 70. Bağımsızlık Günü Türkiye'de Kutlandı

14 Ağustos 2017:   Pakistan'ın 70. Bağımsızlık Günü bugün Ankara'da Pakistan Büyükelçiliğinde yapılan etkileyici bir törenle kutlandı.  Pakistan'ın Türkiye Maslahatgüzarı Syed Ali Asad Gilani Milli Marş eşliğinde, Pakistan topluluğunun, Pakistanlı öğrencilerin ve Büyükelçilik Yetkilileri ve aileleri önünde Pakistan bayrağını göndere çekti.   

Pakistan Cumhurbaşkanı Pakistan Mamnoon Hussain ve Başbakan Shahid Khaqan Abbasi'nin mesajları bu olay üzerine okundu.  Pakistan liderleri ayrı ayrı verdikleri mesajlarında atalarımızın fedakarlıklarını coşkulu bir biçimde takdirle andılar.  Kendileri dünyanın takip edeceği bir örnek olarak Pakistan'ı bir barış, kardeşlik ve refah toplumu yapmak için güçlü isteklerini ifade etti.  

Bu olay üzerine yaptığı konuşmada, Syed Ali Asad Gilani Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah'ı ve fedakarlıkları 70 yıl önce Pakistan'ın kurulmasına yol açan atalarımızı takdirle andı.  Kendisi Pakistan'un ulusal çıkarlarının kişisel çıkarlarımızdan önce gelmesi gerektiğini söyledi.  Anayurdumuz için her türlü fedakarlığı yapmaktan kaçınmayacağız diye ekledi.  


Maslahatgüzar Ali Asad Gillani “Türk Hava Kuvvetlerinin 'Solo Türk' takımının benzersiz hava gösterileriyle Pakistan'ın bağımsızlık günü kutlamalarına katılması tüm Pakistan milletinin kalbini kazanmıştır" dedi.  Solo Türk takımının pilotları Yüzbaşı Erhan Günar ve Yüzbaşı Serdar Doğan bugün İslamabad ve Karachi'de düzenlenen ülke tarihinin şimdiye kadarki en büyük hava gösterisine katıldılar.  Ali Asad Gilani katılımcıları Pakistan ve Türkiye'nin Pakistan'ın bağımsızlığının 70. yıldönümü ve Pakistan-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 70. yılı nedeniyle yakında ortak bir posta pulu çıkaracağı konusunda bilgilendirdi.  

Sonrasında, çocuklarca çevrelenmiş olarak Maslahat güzar Ali Asad Gilani Bağımsızlık Günü pastasını kesti.  

Olayın fotoğrafları eklidir, daha fazlası için lütfen goo.gl/uWvbTw



No comments:

Post a Comment