Pakistan’ın Diyanet İşleri Bakanı Türk mevkidaşıyla görüştü; her iki taraf karşılıklı işbirliğini yoğunlaştırmak için bağlılıklarını teyit etti

ANKARA, 27 Kasım 2016: Pakistan’ın Diyanet İşleri ve İnançlar Arası Uyum Bakanı Sardar Muhammad Yousaf, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’le görüştü ve özellikle kendi kurumları arasındaki ikili işbirliğini daha da derinleştirmek için gereken yollar üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Sardar Muhammad Yousaf,  ortak inançlarla ve ortak bir tarihle birbirine sıkıca bağlanmış olan Pakistan ve Türkiye arasındaki derin, köklü ve çok yönlü kardeşlik bağlarına vurguda bulundu.  Diyanet işleri alanında Pakistan tarafından alınan önlemler hakkında önde gelen Türk yetkilisine bilgi verdi – dinsel ve inançlar arası uyumu öne çıkarmak için Ulema ve Mashaikh Konseyinin kurulması, dinsel eğitim alanında reform ve Hac ve Umre için yapılan düzenlemelerin geliştirilmesi gibi.  Kendisi aynı zamanda Lahor’da Peygamberimizin Doğum Yıl Dönümünde düzenlenen Uluslararası Seerat Konferansı hakkında bilgi verdi ve Prof. Dr. Mehmet Görmez’e katılması için kişisel olarak bir davetiye sundu.


Bakan Sardar Yousaf’ı sıcak bir şekilde karşılayan Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye ve Pakistan arasındaki kalıcı kardeşlik bağlarının ve tarihte çok eskiye dayanan karşılıklı destek olma geleneğinin altını çizdi.  Kendisi bu davet için derinden teşekkürlerini ifade etti ve Konferansa katılmasının ve Pakistanlı ve uluslararası hocalarla etkileşimde bulunmasının kendisi için bir ayrıcalık sayılacağını belirtti.  Başkan Görmez aynı zamanda Diyanet’in sayısız işlevlerine vurguda bulundu ve Türkiye’de ve yurtdışında yaptığı geniş ölçekteki işlerin detayları hakkında bilgi sağladı.  

İki ruhani lider din alanındaki hocaların, yetkililerin ve öğrencilerin Pakistan ve Türkiye arasında düzenli olarak değişiminin önemine atıfta bulundu.  Kendileri böyle değişimlerin her iki taraf için de birbirlerinin deneyimlerinden ve en iyi uygulamalarından bir şeyler öğrenmeleri için faydalı olacağı üzerinde anlaştı.

Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood Ankara’da Diyanet makamında düzenlenen toplantıya katıldı.  Diyanet’in kıdemli yetkilileri de bu olay üzerine orada bulundular

No comments:

Post a Comment