Pakistan ve Türkiye sağlık sektöründeki deneyimlerini paylaşıyor, işbirliğini derinleştiriyor

ANKARA, 9 Kasım 2016: Türkiye Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ Pencap Hükümetinden bir heyetle görüşürken Pakistan’ın ve Türkiye’nin birbirlerinin deneyimlerinden bir şeyler öğrenebileceğini ve sağlık sektörlerini daha da fazla dönüştürmek için en iyi deneyimlerini paylaşabileceğini söyledi.  Pencap Sağlık heyeti 6-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Türkiye’ye bir çalışma ziyareti düzenlemektedir.

Bakan Recep Akdağ Pencap Hükümetine sağlık sektörü reformu inisiyatiflerini uygulaması için Türkiye’nin elinden gelebilecek olan tüm desteklerini sundu.  Birincil, ikincil ve üçüncül sağlık bakımlarında hizmetleri geliştirmek, aile sağlık sisteminin pilot tasarımı, hastalık erken uyarı sistemi, sağlık acil durum tepkileri ve hemşirelik ve ilk yardım ekiplerinin eğitimi gibi çeşitli alanlarda işbirliği imkanları tartışıldı.

Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sohail Mahmood ve Ankara’daki Büyükelçiliğin kıdemli çalışanları da bu toplantıya katıldılar.

Şu hatırlanabilir ki, Pencap Eyalet Başbakanı Muhammad Shehbaz Sharif’in Ağustos 2016’da İstanbul’a yaptığı ziyaret sırasında Türkiye ve Pencap Hükümetleri sağlık sektöründe daha yakın işbirliği için bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzalamışlardı.  Bunu takiben, iki taraf karşılıklı işbirliği alanlarını belirlemek ve yerinde pratik adımlar atmak için karşılıklı olarak uzman ve kıdemli yetkili ziyaretleri gerçekleştirmiştir. 


Pencap Heyetine Ek Baş Sekreter Khawaja Shamail Ahmad liderlik etmekteydi ve Pencap İl Genel Meclisi Üyeleri Dr. Nadia Naz ve Dr. Shabnam Sarfaraz,  Birincil ve İkincil Sağlık Bakımı Sekreteri Sayın Ali Jan Khan, Allama Iqbal Tıp Okulu Müdürü Dr. Mahmood Shaukat, (Sağlık) Planlama ve Geliştirme Bölümü Üyesi Dr. Shabana Haider, Pencap Acil Yardım Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Rizwan Naseer ve Birincil ve İkincil Sağlık Bakımı Departmanı Sekreter Yardımcısı Dr. Yadullah heyette yer almaktaydı.. 

No comments:

Post a Comment