Pakistan güvenlik üzerindeki bakış açısını İstanbul'daki konferansta paylaştı

İSTANBUL, 7 Kasım 2016: Federal Parlamento Savunma Bakanı Chaudhry Jafar Iqbal Pakistan'ı Türk Asya Stratejik Çalışmalar Merkezi (TASAM) tarafından Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü (MSGE) ile işbirliği içerisinde düzenlenen "İstanbul Güvenlik Konferansı 2016'da" temsil etti.  Savunma ve güvenlik çevrelerinden, düşünce kuruluşlarından ve sivil toplumdan gelen Türkiye ve yurtdışından çok sayıda heyet konferansa katıldı.  "Devletin Doğasını Değiştirmek: Güvenliğin Sınırları" temalı konferans 2-4 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlendi.  
Konferansın açılış oturumunda bir konuşma yapan Ch. Jafar Iqbal bölgesel güvenlik ortamını ve sınır yönetimini değiştirmek hakkında konuştu.  Kendisi aynı zamanda güvenlik zorluklarına yanıt vermede ve güvenlik için ulusal bir yaklaşım geliştirmede Pakistan'ın deneyimlerini de paylaştı.  Pakistan'ın terörizme karşı kararlı bir savaş yürüttüğünü sözlerine ekledi.  Kendisi altını çizdi ki, olağanüstü insani ve ekonomik kayıplara uğrasa da Pakistan toplumu dayanıklılığını korumuştur.  Tüm siyasi partilerin konsensusuyla geliştirilmiş olan Ulusal Eylem Planı'ndan da söz etti.  Militanlara karşı devam eden Zarb-e-Azb askeri operasyonunun müthiş bir başarı yakalamış olduğunu söyledi.  

Ch. Jafar Iqbal aynı zamanda Hindistan güvenlik güçleri tarafından Hindistan İşgali Altındaki Keşmir'de yapılan zalimlikler hakkında da bilgi verdi.  Kendisi dünyanın masum Keşmirlilere karşı yapılan insan hakları ihlallerini fark etmesi gerektiğini söyledi.  Ayrıca Hindistan tarafından Kontrol Hattı ve Çalışan Sınırdaki ateşkesin devamlı olarak ihlal edilmesine de dikkatleri çekti.   
Savunma Ataşesi Hava Tuğgeneral Abbas Ghuman tarafından eşlik edilen Chaudhury Jafar Iqbal Afganistan Ekonomi Bakanı Sayın Abdul Sattar Murad'la ve TASAM Başkanı Sayın Süleyman ŞENSOY'la görüştü ve karşılıklı çıkarlarla ilgili konuları tartıştı.

No comments:

Post a Comment