Zengin Pakistan kültürü Ankara’daki Milli Gün Kutlamalarında sergilendi



ANKARA: 12 Mayıs 2016: Orta Doğu Teknik Üniversitesindeki (METU) Pakistanlı öğrenciler “Pakistan Günü” kutlamalarını düzenledi ve bir dizi performans aracılığıyla zengin Pakistan kültürünü sergiledi.  Bunlar arasında halk dansları, bir Pakistan pop şarkıları potpurisi, komedi oyunu “Harry Potter Pakistan’a Geliyor” ve kamyon sanatı gösterimi vardı ve misafirlere Pakistan yemekleri sunuldu. 

Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sohail Mahmood ve ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Özgüven onur konuklarıydı. Çok sayıda Pakistanlı, Türk ve uluslararası öğrenci ve fakülte üyeleri olaya katıldı.

Katılımcılara hitap eden Büyükelçi Sohail Mahmood öğrecileri “Pakistan Günü” kutlamalarını düzenlediği için tebrik etti ve çeşitli alanlarda büyüyen Pakistan-Türkiye işbirliğinin altını çizdi.  Eğitim sektöründeki işbirliğine atıfta bulunarak, MoU’ların imzalanması aracılığıyla Pakistan ve Türk Üniversiteleri arasındaki işbirliği bağlarını sağlamlaştırmak için ve “Mevlana Değişim” Programı altında öğrenci ve fakülte değişimlerini güçlendirmek için çabaların sürdüğünü söyledi. 
 
Türk üniversitelerindeki artan Pakistanlı öğrenci sayısından, bu sayı 1400’ü geçmiştir, duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükelçi, kişiler arası değişimlerin gelişmesinin bir parçası olarak daha fazla Türk öğrencinin de Pakistan’a okumaya gitmesini ümit etti.  Pakistanlı öğrencilerin Pakistan’ın zengin ve çeşitli kültürünü yansıtma çabalarını övdü ve Pakistan Büyükelçiliğinin böyle girişimlere desteğinin devam edeceğinin garantisini verdi.


Bundan ayrı olarak, Pakistanlı öğrenciler aynı zamanda Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonunun yıllık fuarına ve Hacettepe Üniversitesi, Ankara’nın düzenlediği Uluslararası Güne de etkin şekilde katılım gösterdi.

No comments:

Post a Comment