KOSGEB BAŞKANININ BAŞKANLIK ETTİĞİ KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELER GELİŞTİRME KURULUŞU HEYETİ SHEHBAZ SHARIF'İ ZİYARET ETTİ

KOSGEB Başkanı Recep Biçer'in başkanlık ettiği Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Geliştirme Kuruluşundan yüksek düzeyde bir heyet bugün burada Lahor’da 9 Mart’ta Pencap Eyalet Başbakanı Muhammad Shehbaz Sharif'i ziyaret etti.  Toplantıda küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) geliştirilmesi, teknik alanda, mesleki eğitim alanında ve beceri eğitimleri alanında işbirliğinin arttırılması üzerinde anlaşıldı.  Aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) geliştirilmesi ve teknik, mesleki eğitim ve beceri eğitimi alanlarında işbirliğinin arttırılması hakkında gelecekteki stratejilerin geliştirilmesine oybirliğiyle karar verildi. 

Heyete hitap eden Shehbaz Sharif Pakistan ve Türkiye'nin uzun süren dostluk bağlarıyla birbirine bağlı olduğunu ve çeşitli Türk şirketlerinin Pencap'ta değişik sektörlerde yatırım yaptıklarını söyledi.  Kendisi Türkiye'nin küçük ve orta ölçekli işletmelerin ve becerilerin geliştirilmesi alanında olağanüstü bir ilerleme gösterdiğini kaydetti.  Gençliğin en değerli varlığımız olduğunu ve onlara beceriler kazandırarak güçlendirmek için bir dizi adımın atıldığını söyledi.  Eyalet Başbakanı kalifiye işgücüne yönelik artan talebi göz önünde bulundurarak becerileri geliştirmenin şu an için en önemli ihtiyaç olduğunu belirtti.  Tüm kaynaklarımızın pazarın ihtiyaçlarına göre becerikli işgücünün hazırlanması için sağlanacağını da ekledi.  Pencap hükümetinin bir sonraki iki buçuk yılda 20 lakh gence beceri kazandırmak gibi sabit bir hedefi olduğunu da belirtti.  Shehbaz Sharif KOBİ'lerin desteklenmesinin ulusal ekonomiyi güçlendirmek için çok önemli olduğunu söyledi.  Kendisi Türkiye'nin teknik yardımlarının becerikli işgücü hazırlamak ve taleplerini yerine getirmek için kullanılacağını belirtti.

KOSGEB Başkanı Recep Biçer ise Pakistanlılar bizim kardeşimizdir ve onlara yardım etmekten memnuniyet duyarız dedi.  Küçük ve Orta Büyüklükte işletmelerin geliştirilmesi, teknik, mesleki eğitim ve beceri eğitiminin arttırılması için Pencap hükümetiyle tam bir işbirliği yapacaklarını garanti etti. 


Eyalet Bakanları Raja Ashfaq Sarwar, Ch. Muhammad Shafiq, Pencap Bankası Başkanı, Sanayi Bakanı, Çalışma Bakanı, mesleki eğitim kurumlarının başkanları ve kıdemli yetkililer de bu toplantıda hazır bulundular.

DELEGATION OF SMALL & MEDIUM ENTERPRISES DEVELOPMENT ORGANIZATION OF TURKEY LED BY PRESIDENT KOSGEB CALLS ON SHEHBAZ SHARIF

A high level delegation of Small & Medium Enterprises Development Organization of Turkey led by President KOSGEB Recep Bicer called on Punjab Chief Minister Muhammad Shehbaz Sharif, at Lahore on 9 March 2016. Promotion of small & medium enterprises (SMEs), enhancing cooperation of technical, vocational and skill training was agreed in the meeting. It was also unanimously decided to evolve future strategy regarding promotion of small & medium enterprises (SMEs), enhancing cooperation of technical, vocational and skill training.

Talking to the delegation, Shehbaz Sharif said that Pakistan and Turkey are tied with everlasting friendship and various Turk companies are making investment in different sectors in Punjab. He said that Turkey has made tremendous progress in promotion of small & medium enterprises and skill development. He said that youth are our precious asset and a number of steps have been taken for empowering them through providing skills. The Chief Minister said that it is need of the hour to promote skills development keeping in view the increasing demand of qualified skilled manpower. He said that all out resources will be provided for preparing skilled manpower according to market needs. He said that Punjab government has fixed target of making 20 lakh youth skillful during next two and a half years. Shehbaz Sharif said that promotion of SMEs is vital for strengthening national economy. He said that technical assistance of Turkey will be benefited for preparing skilled manpower and meeting their demand.

President KOSGEB Recep Bicer said that Pakistanis are our brethren and we will be happy to help them. He assured full cooperation to Punjab government in promotion of small & medium enterprises, technical, vocational and skill training.

Provincial Ministers Raja Ashfaq Sarwar, Ch. Muhammad Shafiq, President Bank of Punjab, Secretary Industry, Secretary Labour, heads of vocational training institutions and senior officials were also present on the occasion.



No comments:

Post a Comment