Ankara’da kalıcı Pakistan-Türkiye ilişkilerini kutlamak için “Pakistan Günü” resepsiyonu düzenlendi

ANKARA: 24 Mart 2016: Ankara’da 23 Mart tarihinde Milli Gün kutlamalarının bir parçası olarak Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sohail Mahmood ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona çok sayıda saygıdeğer konuk katıldı.  Her zaman çok saygın bir olay olan “Pakistan Günü” resepsiyonu yüksek düzeyde politik kişileri, parlamenterleri, kıdemli askeri ve svil memurları, önde gelen işadamlarını, medya temsilcilerini, Pakistan topluluğunu ve Türkiye’deki diplomatları ağırladı.
Türkiye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bu olayın baş konuğuydu ve kendisine Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin eşlik etti.
Diğer yüksek düzeyde misafirler arasında Türkiye-Pakistan Parlamenter Dostluk Grubu Başkanı Sayın Muhammet Balta, Pakistan-Türkiye Kültür Derneği Başkanı Sayın Burhan Kayatürk, Türk Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Yaşar Güler ve Saadet Partisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak vardı.
Bakan İsmet Yılmaz konuşmasında Türkiye-Pakistan ilişkilerinin benzersiz ve dünyada eşinin olmadığını söyledi.  Kendisi Pakistan’ın mutluluğunun Türkiye’nin mutluluğu olduğunu ve Pakistan’ın meselelerinin Türkiye’nin meselesi olduğunu söyledi.  Her iki ülkenin terörizmle mücadele dahil birçok alanda yakın işbirliği yaptığını belirtti.  İkili ticari ve ekonomik bağları daha da güçlendirmek için atılan adımları memnuniyetle karşılayarak iki ülke arasındaki savunma işbirliğinin de ayrıca devamlı geliştiğini ekledi.  Konuşmasını “Yaşasın Türkiye-Pakistan kardeşliği” diyerek noktaladı.
Büyükelçi Sohail Mahmood ise konuşmasında son dönemlerdeki terörist olaylarda kaybedilen değerli yaşamlar için samimiyetlerini ve kınama duygularını ifade etti ve Pakistan’ın Türkiye’nin kardeş halkıyla güçlü dayanışma duygularını yeniden belirtti.  Istanbul’da, Ankara’da, Peşaver’de ve Charsadda’da ve Brüksel’deki son olayların “bu yaygın tehdidi def etmek için hepimizin eşit derecede dayanışma yapması gerektiğini” gösterdiğini söyledi.
Pakistan ve Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarının daha da güçlendirilmesine başvuruda bulunarak, Büyükelçi Sohail Mahmood her iki ülkenin de bu gönülden ilişkiyi güçlü ve kapsamlı bir ekonomik ortaklığa dönüştürmek için çalıştığını söyledi.  Bir Pakistan-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması (FTA) için “Çerçeve Anlaşmasının” İslamabad’da 22 Mart’ta bu çabaların bir parçası olarak imzalandığının altını çizdi.

Misafirlere Pakistan’dan özel olarak davet edilen şeflerin hazırladığı Pakistan yemekleri sunuldu.  Bir “Pakisatn Yemekleri Mutfağı” olayı da Milli Gün Resepsiyonuyla birlikte başladı.  Bu yemek tanıtım olayı haftanın geri kalanı boyunca devam edecektir.

No comments:

Post a Comment