Pakistan-Türkiye arasındaki kültürel işbirliği ve insanlar arası değişimler yoğunlaştırılıyor

ANKARA, 29 Ocak 2016: Pakistan ve Türkiye kültürel işbirliğini ve insanlar arası değişimlerini daha da yoğunlaştırmak için adım atmaya karar vermiştir.
 
Kültür ve turizm alanlarında işbirliğini derinleştirmek için önerilen çözümler Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Sohail Mahmood ve yeni atanan Türk Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal arasındaki toplantı sırasında yeniden teyit edildi.  
 
Büyükelçi Sohail Mahmood atanması dolayısıyla Bakan Ünal'a içten tebriklerini sundu ve başarılı bir dönem geçirmesini umduğunu söyledi.
 
Her iki taraf Yüksek Düzeyde Stratejik İşbirliği Konseyi'nin (HLSCC) desteği altında çalışan Kültür ve Turizm üzerinde Çalışma Grubunun kararlarının takip edilmesini gözden geçirdi ve uygulama sürecini hızla yoluna koymak üzerinde anlaştı.
 
Diğer başka şeyler arasında, karşılıklı Kültürel Merkezlerin kurulmasını araştırmak, iki ülkenin akademik ve kültürel kurumları arasındaki işbirliğini arttırmak, İkbal, Rumi ve Mehmet Akif Ersoy üzerine seminerler düzenlemek ve fotoğraf, resim ve sanat sergileri düzenlemek için yakın olarak çalışma kararına varıldı. 
 
Karşılıklı turizm endüstrilerini geliştirmek ve tanıtmak için sıkça heyetlerin karşılıklı olarak gönderilmesi, sanatçılar arasındaki bağların güçlendirilmesi ve sinema ve müzik alanlarındaki işbirliğinin arttırılması için yapılan bağlılıklar da aynı zamanda yeniden teyit edildi.

No comments:

Post a Comment