Türk ve Pakistan kardeşlik ve ortaklık ruhu Pakistan Günü Resepsiyonun’da bir kez daha doğrulandı

ANKARA: 24 Mart 2015: Büyükelçi Sohail Mahmood Pakistan pazartesi akşamı Pakistan Milli Günü için düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yaptı. Politik ve askeri liderler, milletvekilleri, üst düzey görevliler, medya temsilcileri, Pakistanlı halk ve Türkiye’de bulunan pek çok diplomat davete katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Pakistan – Türkiye karma ekonomik komisyon eş başkanı Ekselansları İdris Güllüce resepsiyonun onur konuğuydu. Türkiye – Pakistan Meclis Dostluk Grubu Başkanı Burhan Kayatürk ve Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay II. Başkanı General Yaşar Güler respsiyona katılan üst düzey yetkililerdendi.

Bakan İdris Güllüce yaptığı konuşmada; Türkiye ve Pakistan’ın kardeş olduklarını belirtti. Güllüce; Pakistan halkının Kurtuluş Savaşı’nın zor günlerinde hep Türk halkının yanında olduğunu ve Türk milletinin bu desteği hiçbir zaman unutmayacağını ve Pakistan’ın kalperimizde özel bir yeri olduğunu söyledi. Mükemmel süren ikili ilişkilerinde güçlü bir ekonomik ortaklığa dönüştüğünü ve Pakistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin en az 1 milyar dolara çıkartılması gerektiğini söyledi. Çanakkale kara ve deniz savaşları’nın anma törenine Pakistan’da en üst düzeyde katılım sağlanacağınıda sözlerine ekledi.

Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood yaptığı konuşmada; Milli Gün kutlamalrına katılan davetlilere teşekkür etti. Pakistan milli gününü Türkiye'de kutlamanın Pakistan'da kutlamaktan farklı olmadığını ifade eden Mahmud, "Türkiye, gerçekten Pakistan halkı için ikinci vatandır" diye konuştu. Pakistan ve Türkiye arasındaki bağların çok özel ve benzersiz olduğunu,
Her iki ülkenin de, bu samimi ilişkiyi güçlü ve kapsamlı bir ortaklığa dönüştürmek istediğini iletti. Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun, Şubat 2015’te Pakistan’a yaptığı ziyaretin, bu yöndeki ortak çabalara önemli katkısı olduğunu belirtti. İki tarafın Serbest Ticaret Anlaşması görüşmeleri  başlatmak için karar aldığını ve her iki ülkenin, yatırımları teşvik etmek, savunma işbirliğini güçlendirmek, kültürel işbirliğini ve halklararası  alışverişi teşvik etmek için adım attıklarını konuşmasında dile getirdi.

Pakistan’ın önemli otel zincirinden gelen şeflerin hazırladığı yemekler Pakistan Milli Günü Resepsiyonuna katılanlara ikram edildi ve  bir hafta sürecek olan Pakistan Yemek Festivali böylece başladı.


No comments:

Post a Comment