Pakistan Türkiye Büyükelçisi Sohail Mahmood, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güven mektubunu sundu ve Türkiye – Pakistan arasındaki ilişkilerin tüm alanlarda daha da derinleşeceğini taahhüt etti

Ankara, 14 Mart 2015; Cuma günü Ankara’da düzenlene zarif bir törenle Türkiye’de yeni göreve atanan Pakistan Büyükelçisi Sayın Sohail Mahmood, Cumhurbaşkanı Ekselansları Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a güven mektubunu sundu.

 Büyükelçi Sohail Mahmood, Recep Tayyip Erdoğan’a Pakistan Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain ve Başbakan Muhammad Nawaz Sharif’in saygı ve sevgilerini iletti. Mahmood; Pakistan halkı ve Liderlerinin kardeş Türk halkına karşı duyduğu derin sevgi ve saygıyı dile getirdi ve Türkiye’de Büyükelçi olmanın bir ayrıcalık olduğunu sözlerine ekledi.

 Büyükelçi Sohail Mahmood yaptığı açıklamada Pakistan ve Türkiye arasında ki ilişkilerin temelinde kültürel ve tarihi benzerliklerin olduğunu ve gelişen ortaklıkların iki ülke için bir güç kaynağı olduğunu belirtti. Türkiye ile gerçekleştirilen yakın çalışmaların bu kardeşlik ilişkisini güçlü bir ticari ve ekonomik ortaklığa çevireceğini dile getirdi. Mahmood bu konu dikkate alındığında, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konsey Toplantısında iki ülkenin ortak kararı ile Serbest Ticaret Anlaşmasının (FTA) müzakerelerinin başlaması ve hızlı bir şekilde tamamlanması bu hedefi fark etmemize yardımcı olacaktır dedi.  Savunma, enerji, alt yapı, kültür ve insan değişiminin de dâhil olduğu pek çok kapsamlı alanda ikili işbirliği çalışmalarının derinleştirilmesi konusundaki verdiği taahhüdü de yeniledi.

Büyükelçi Sohail Mahmood’u sıcak bir şekilde karşılayan ve sunduğu güven mektubunu kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine Pakistan Büyükelçisi olarak gerçekleştireceği görev için iyi dileklerini ve desteğini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükelçiden Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanına sevgi ve iyi dileklerini iletmesini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki mükemmel politik ilişkiler ve iki millet arasındaki büyük potansiyele uygun olarak ekonomik ve ticari alanlarda ki bağların güçlenmesinin öneminin altını çizdi.

 Büyükelçi Sohail Mahmood ve Pakistan Büyükelçiliği Diplomat ve Ataşeleri,  törenin bir parçası olarak önce Türkiye’nin ilk Cumhurbaşkanı ve Kurtuluş savaşının büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarını sunmak üzere Anıtkabir’e gittiler ve Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktılar.

 Sayın Sohail Mahmood, diplomatik kariyerine 1985 yılında Pakistan Dışişleri Servisine katılarak başladı. 1991 – 1994 yılları arasında ilk yurt dışı görevini Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliğin de gerçekleştirdi. Washington, New York, Ankara gibi pek çok şehirde Pakistan Misyonlarında görev alarak Diplomatik kariyerinde geniş bir deneyim kazandı. Sayın Sohail Mahmood, 2009 – 2013 yılları arasında Pakistan’ın Tayland Büyükelçisi olarak görev yaptı. Ankara’da ki görevinden önce, İslamabat Pakistan Dışişleri Bakanlığın da Müsteşar Yardımcılığı görevi yaptı.



No comments:

Post a Comment