Pakistan Milli Günü Türkiye’de Kutlandı

ANKARA- 23 Mart 2015: “Pakistan Milli Günü” için Pakistan Büyükelçiliğinde bugün anma töreni düzenlendi. Pakistan’lı topluluk, Türkiye’de üniversitede okuyan öğrenciler ve Büyüelçilik çalışanlarının katıldığı törende milli marş ile birlikte Sayın Büyükelçi Sohail Mahmood göndere bayrak çekti. Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ının mesajlarıda törende okundu.

Mesajında, Pakistan Cumhurbaşkanı Sayın Mamnoon Hussain; 23 Mart’ın çok önemli bir gün olduğunu, 75 yıl önce Müslüman düşünürler ve Alt Kıta’nın politik liderleri biraraya gelerek bağımsızlık yolculuklarını üstlendiklerini, Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah’ın liderliğinde büyük mücadele sonrasında Pakistan devleti kurulduğunu söyledi. Hussain; Pakistan’ın halkın çabaları ve bağlılığına ihtiyacı olduğunu ve bu şekilde Pakistan’ın birleşerek daha güçlü bir ülke olacağını iletti.

Pakistan Başbakanı Sayın Muhammad Navaz Şerif mesajında; Pakistan’ın kuruluşunun Quaid ve bu işe gönül veren Alt Kıta’da ki Müslümanların kararlılığı ile Pakistan’ın kurulduğunun iletti. Pakistan halkının bugünde karşılaştığı zorlukları bu şekilde çözdüğünü belirtti. Şerif; aydın atalarımızında arzu ettiği gibi özgürlüğü, eşitliği ve sosyal adaleti koruyacaklarını ekledi. Measjında son olarak; emin olunmalı ki Pakistan Halkının özgürce yaşaması için tüm imkanları sağladıklarını, eğitim alma, iş bulma ve hayatlarını yaşama konusunda karşılarına hiçbir korku ve engelin çıkmayacağınıda yeniledi.

Büyükelçi Sohail Mahmood yaptığı konuşmada; bu yürekli mücadelenin Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah’ın ilham verici liderliğinde yapıldığını ve Quaid’ın vizyonu ile Pakistan’ın büyük bir kararlılıkla kurulduğunu söyledi.  Yeni Büyükelçi olarak önceliğinin Pakistan ve Türkiye arasında ki mükemel ilişkiye stratejik açıdan da yön vermek için çalışamak olacağını iletti. Mahmood; Türkiye’de yaşamakta olan Pakistan’lı vatandaşların ve Pakistan’lı öğrencilerin iki ülkenin daha da yakın ilişkiler sürdürmesi konusunda aktif bir rol oynadıklarınında vurguladı.

Törende Pakistan Büyükelçiliği okulu öğrencileri Pakistan milli marşı ve pakistan milli şarkılarını söylediler.


Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood bu akşam düzenlenecek resepsiyonda Türk Liderler, Milletvekileri, sivil toplulum üyeleri, basın mensupları ve Pakistan vatandaşilarını ağırlayacak. . Aynı zamanda, Pakistan’ın önemli otel zincirinden gelen şeflerin hazırladığı yemeklerle bir hafta sürecek olan Pakistan Yemek Festivali başlayacaktır.


No comments:

Post a Comment