Genç Türk sanatçılara Chugtai Sanat Ödülü

Ankara, 27 Nisan 2012: Pakistan ve Türkiye arasındaki karşılıklı anlayışı geliştirmek amacıyla, Pakistan Büyükelçiliği’nin Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte organize ettiği ve Pakistan’lı sanatçı merhum Abdul Rahman Chugtai adına düzenlenen “Chugtai Sanat Ödülü” resim yarışması yapıldı. Yarışma bu sene ikinci kez düzenlendi.
Ankara’nın 25 ilçesinden lise öğrencileri yarışmaya katıldı. Öğrencilerin Türkiye ve Pakistan’ı tasvir eden 63 eseri yarışmada seçici kurul tarafından değerlendirmeye alındı ve içlerinden 9 tanesi üç ayrı kategoride ödüle layık bulundu. Ankara Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinden Sn. İrem Atayakulol isimli öğrenci’nin eseri birinciliği alırken, Nurettin
Karagöz Vakfı Anadolu Lisesinden Sn.Gülşah Bostan’ın eseri ikinciliğe ve Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesinden Sn.Feyza Akkuş eseride üçüncülüğe layık görüldü.
Ankara’da düzenlenen sergi ve ödül töreninde konuşan Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sn. M.Haroon Shaukat, Pakistan ve Türkiye’nin kardeşlik bağlarıyla bağlı olduğunu ve iki ülke insanının birbirine duyduğu sevginin dünyada bir benzeri olmadığını söyledi. “Türk kardeşlerimizin bu desteği, sevgisi ve dayanışmasını gördükçe kendimize güvenimiz artıyor,”dedi. Büyükelçi sergiyi düzenleyen öğrenci ve öğretmenlerinşevk ve gayretini övdü.
 Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sn.İsmail Hakkı Özen yaptığı konuşmada bütün öğrencilerin Pakistan’a karşı büyük sevgi duyduğunu ve bunun resimlere yansıdığını söyledi.
 Öğrenciler bu sene resimlerini “Pakistan Manzaraları” teması üzerine yaptılar. Bağımsız bir seçici kurul resimleri değerlendirdi. Törene resimleri sergilenen öğrenciler, veliler, öğretmenler ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
 Sergi 27-29 Nisan tarihleri arasında gezilebilir.
Daha fazla fotoğraf için facebook sayfamız: http://goo.gl/nqYiv
Ücretsiz video klip:http://youtu.be/XDNw4JlWXsM

No comments:

Post a Comment