Kashmir Çalışma Grubu Başkanı'nın 26 Ekim 2018 tarihinde Konya'daki Keşmir Kara Günü seminerinde yaptığı konuşma

Kıymetli Hazirun ve çok değerli genç arkadaşlar bugün burada toplanmamızın amacı Keşmir Kara Gün programını icra etmektir. Hepiniz hoş geldiniz.
‘’Bir kötülük gördüğünüzde, onu elinizle düzeltin; eğer buna gücünüz yetmezse, dilinizle düzeltin; eğer buna da gücünüz yetmezse kalbinizden buğzedin; buğzetmek imanın en zayıf fiilidir’’ hadisiyle çıktığımız bu yolda ‘’Keşmir bilinci’’oluşturmak için bir takım çalışmalar yaptık. 
Hepimizin bildiği gibi insanlığın varoluşundan bu yana şer cephesiyle, hak cephesinin mücadelesi süre gelmiştir. Zalimler zulümler yaparak, iktidarlarını devam ettirmek istemiş ve mazlumlara zulmetmiştir.
Ancak tarihte gördüğümüz büyük zulüm eden devletlerin hiç biri uzun süre ayakta kalamamıştır çünkü zulüm hayat bulamaz. Belki geçici olarak bir zaman diliminde kalabilir. Ama zulmün faturasını ödemek zorunda kalırlar.
Peki
1947’den bu yana binlerce masum insanın katledildiğiKeşmir’e bizi yönlendiren 
Sebep?
Sebepler?
Neydi diye düşünebilirsiniz. 
Asıl sebebimiz mazlumun sesinin duyulamadığı coğrafyalarda kilometre fark etmeksizin onların seslerini sizlere duyurabilmek ve tüm Türkiye’de Keşmir bilinci oluşturmaktır.
Duyulmayan anlam çığlıklarını duyup, hissettiğimiz, uzak coğrafyaları yakın ettiğimiz, sorumluluk bilincimizle programımıza başlamadan önce bizlere gösterdiği ilgi ve alakalarından dolayı Pakistan Büyükelçisi Sn. Muhammed Sajjad Qazi, Büyükelçilik çalışanları ve bizleri kırmayıp buraya gelen Türkiye-Pakistan Parlementosu Dostluk Grubu Başkanı Sn. Ali Şahin’e teşekkürü bir borç bilirim.

No comments:

Post a Comment