Pakistan’ın Diyanet İşleri Devlet Bakanı Türkiye Diyanet İşleri Başkanıyla görüştü

ANKARA, 1 Kasım 2017: Pakistan'ın Diyanet İşleri ve İnançlararası Uyum Devlet Bakanı Pir Muhammad Amin Ul Hasnat Shah Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'la görüştü.

Bakan Pir Muhammad Amin Ul Hasnat Shah Prof. Dr. Ali Erbaş'ı Diyanet İşleri Başkanlığına atandığı için tebrik etti.  Kendisi kökleri derin ve kardeş Pakistan-Türkiye bağlarına atıfta bulunurken, bu ilişkilerin ortak inanç ve paylaşılan tarihe sıkıca bağlanmış olduğunu söyledi.  Kendisi her iki ülkenin de Müslüman ümmetinin ortak davaları için birlikte çalışmalarını ümit etti.  Bakan aynı zamanda Keşmir, Filistin ve Myanmar Müslümanlarının zor durumları için sesini yükseltmesi amacıyla Türkiye'nin OIC Başkanı olarak rolüne övgüde bulundu.  

Pir Muhammad Amin Ul Hasnat Shah aynı zamanda İslamabad'da 2 Aralık 2017'de Peygamberimizin doğum yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek olan Uluslararası Sırat Konferansı hakkında da bilgi verdi ve Prof. Dr. Ali Erbaş'a bu olaya katılması için kişisel olarak bir davetiye sundu.

Bakan Amin Ul Hasnat Shah'ı sıcak bir şekilde karşılayan Diyanet Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye ve Pakistan arasındaki kalıcı kardeşlik bağlarının köklerinin derin şekilde tarihe bağlı olduğunu söyledi.  Kendisi Türkiye'nin Pakistan halkı tarafından Bağımsızlık Savaşı sırasında Türk halkına verilen destekleri unutmayacağını vurguladı. Diyanet İşleri Başkanı Pakistan'ın tüm Türklerin kalbinde özel bir yeri olduğunu söyledi.  Davetiye için derinden teşekkürlerini belirtti ve Konferansa katılmasının ve göreve başladıktan sonra ilk yurtdışı ziyaretlerinden birisi sırasında Pakistanlı ve uluslararası hocalarla etkileşimde bulunmasının kendisi için bir ayrıcalık olacağını söyledi.   

İki saygıdeğer kişi kendi kurumları arasındaki ikili işbirliğini daha da arttırmak için görüş alışverişinde bulundu.  Kendileri din hocalarının ve öğrencilerinin düzenli değişimlerini arttırmak üzerinde anlaştılar.  Bu her iki tarafın da birbirlerinin deneyimlerini ve en iyi uygulamalarını öğrenmeleri için faydalı olacaktır.  Türk tarafı aynı zamanda Türkiye'de burslu olarak okuyan Pakistanlı öğrencilerin sayısının arttırılması için daha fazla fırsatları araştırmayı da teklif etti.  

Pakistan Büyükelçisi Muhammad Syrus Qazi Ankara'daki Diyanet İşleri Merkezinde yapılan toplantıya katıldı.  Diyanet'in kıdemli memurları da bu görüşmede bulundular. 

Bakan Pir Muhammad Amin Ul Hasnat Shah ayrıca Türk Kızılayı Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan'ı da ziyaret etti ve bölgedeki insanların acılarını hafifletmek için projeler üzerinde tartıştı.

No comments:

Post a Comment