Pakistan’ın ekonomik istikrarı küresel yatırımları kendine çekiyor

ISTANBUL, 1 Aralık 2016: Başbakan Muhammad Nawaz Sharif'in liderliği altında Pakistan ekonomisi istikrar kazanmıştır ve devamlı büyümektedir.  Çeşitli alanlarda uluslararası yatırımları kendisine çekmiştir. Federal Konut ve Çalışma Bakanı Sayın Akram Khan Durrani 7. Boğaziçi Zirvesine hitap ederken bunları söyledi.  Zirveye Uluslararası İşbirliği Platformu (ICP) ev sahipliği yaptı ve zirve "İşbirliği Aracılığıyla Daha İyi Bir Gelecek" temasıyla İstanbul'da 29 Kasım ile 1 Aralık 2016 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının himayesi altında düzenlendi.
Zirvenin katılımcılarına hitap eden Akram Khan Durrani Pakistan'ın geniş kaynaklarla ödüllendirildiğini söyledi.  Pakistan'ın enerji sektöründe yatırım için büyük potansiyel olduğunu söyledi ve sadece hidroelektrik kaynaklarından tahmini 60.000 MW elektrik üretilebileceğini paylaştı.  Kendisi Pakistan'ın dünyanın 2. büyük pamuk ipliği üreticisi, 4. büyük süt üreticisi, 8. büyük buğday üreticisi, 11. büyük pirinç üreticisi ve 9. büyük et üreticisi olduğu bilgisini verdi.  Dünyadaki 9. büyük şist yağı madenlerine sahibiz ve doğal gaz kaynaklarımız 150 trilyon feet kübü aşıyor dedi.  Hepsinin ötesinde, 200.000.000'luk nüfusumuz küresel yatırımcılar için büyük bir pazardır diye de ekledi.
Bakan Durrani aynı zamanda Çinlilerin ve diğer şirketlerin enerji ve altyapı dahil çeşitli alanlara 46 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı Çin Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) hakkında da konuştu.  Pakistan'daki en son yatırımları referans alarak, bir Hollanda Şirketinin mandıra sektörüne 500 milyon Avro yatırım yaptığı, bir Türk şirketinin dayanıklı elektrikli mallar sektörüne 250 milyon dolardan fazla yatırım yaptığı ve başka bir Türk şirketinin bir özel sektör LNG terminaline 300 milyon dolar yatırmayı taahhüt ettiği bilgisini de verdi.  Kendisi bütün bunların Pakistan'ın daha iyi ekonomik yönetimi için güven oyu olduğunu söyledi.
Akram Khan Durrani ayrıca Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği altında üstlenilen reformlara da başvurdu ve ekonomilerimizi modernize etme milli hedeflerimizin çok ortak yanları olduğunu söyledi.  Pakistan ve Türkiye hükümetleri yatırım ortamını geliştirmek, iç pazarlarını genişletmek, yenilikçiliği teşvik etmek ve ihracat fırsatları yaratmak için çalışıyor diye ekledi. 

No comments:

Post a Comment