Pakistan Başbakanının Dışişleri Danışmanı Türkiye'nin Kayseri ilindeki terör saldırısını şiddetle kınar

"Bugün Kayseri'de Türk Silahlı Kuvvetlerinin 13 değerli personelinin ölümüyle ve 48 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını en şiddetli şekilde kınarız.

Bu hain terör saldırısının İstanbul'un Beşiktaş semtinde 44 kişinin hayatını kaybetmesiyle ve birçoğunun yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısından birkaç gün sonra meydana gelmesinden dolayı derin bir acı ve öfke duyuyoruz. 

Pakistan Başbakanının, hükümetinin ve halkının adına Türkiye hükümetine ve kardeş halkına ve bu alçakça saldırıda sevdiklerini kaybedenlerin ailelerine en yürekten başsağlığı dileklerimizi iletirim.  Aynı zamanda yaralananların çabucak iyileşmesi için dua ediyoruz. 

Türkiye ile sarsılmaz dayanışma isteklerimizi yeniden teyit ederiz ve Türkiye'nin kardeş insanlarının terörizm belasına karşı kararlı mücadelesinde başarılı olacağına dair güçlü inancımızı yenileriz.  Hiç şüphe yoktur ki, Türkiye halkının toplu inancı ve kararlılığı ülkenin barışına, kararlılığına, refahına ve iç uyumuna karşı tüm kötülükleri yenecektir.

Bütün biçim ve ifade şekillerindeki terörizmi kınarız. "

İslamabad, 17 Aralık 2016

No comments:

Post a Comment