Tanınmış Pakistanlı Kari Sadaqat Ali Türkiye'yi ziyaret ediyor

ANKARA, 17 Kasım 2015:  Tanınmış Pakistan'lı Kari Syed Sadaqat Ali 15-19 Kasım 2015 tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret ediyor.

Kari Sadaqat Ali Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i Ankara'da ziyaret etti.  Kendileri dini eğitim alanında Pakistan-Türkiye ilişkilerini daha da geliştirmek için karşılıklı olarak önerilerini tartıştılar, buna Kıraat (Güzel Kuran Okuma) ve Naat olaylarının düzenlenmesi de dahildir.

Bunun öncesinde, Kari Sadaqat Ali Türk Devlet Televizyonunda, örneğin TRT Diyanet Kanalında kuran okudu.  Kayda alınan bu yayın kısa bir zaman sonra yayına sunulacaktır.

Kari Sadaqat Ali 18 Kasımda İstanbul'da Sultanahmet Camisinde (aynı zamanda Mavi Cami olarak da bilinir) Kuran okumak şerefine nazil olacaktır.  Kendisi aynı zamanda Eyüp Sultan Camisinde de Kuran okuyacaktır..


Daha önce Performans Onuru dahil olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası ödül alan Kari Sadaqat Ali Ankara'da Pakistan büyükelçiliğini de ziyaret etti ve Ekselansları Büyükelçi Sohail Mahmood'la da tanıştı.

No comments:

Post a Comment