Pakistan'ın Liderleri, Türk liderleri tebrik etti.

ANKARA, 3 Kasım 2015: Pakistan Cumhurbaşkanı Sayın Mamnoon Hussain ve Başbakanı Sayın Muhammad Nawaz Sharif , Cumhurbaşkanı Sayın President Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ile ayrı ayrı telefon görüşmesi yaptı.


Pakistan’nın liderleri1 Kasım 2015’te gerçekleşmişolan seçimin barış içinde tamamlanmasından ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin elde ettiği a tarihi başarıdan dolayı tebriklerini sundu. İki lider, ayrıca, Pakistan ve Türkiye arasındaki yakın dosluk bağlarının gelecek dönemde daha da artacağını ve iki ülkenin ekonomik ve ticari bağları genişletmek için yeni bir bir süreç oluşturacağını ümit ettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain ve Başbakan Muhammad Nawaz Sharif Başbakan Davutoğlu’na ayrı ayrı kutlama mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Hussain Mamnoon mesajında:” 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşmiş olan genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin önemli bir başarı etmiş olmasından dolayıtebriklerimi sunmaktan büyük memnuniyet duymaktayım. AK Parti’ye açık bir yetki vermek suretiyle, Türk halkı, 13 yıllık sürede Ak Parti iktidarında elde edilmiş olan ve sürekli artan istikrar, sosyo ekonomik kalkınma yolunda devam etme isteğini birkez daha açıkça ortaya koymuştur. Zatıalinizin sağduyulu liderliğinde, yeni AK Parti hükümetinin büyük refah ortamı içinde ülkeyi daha da ileri bir seviyeye taşayacağından eminim.” dedi.

Pakistan Başbakanı Nawaz Sharif mesajında: 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşmiş olan Türkiye’nin 26. genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin elde etmiş olduğu zaferi en sıcak ve içten duygularımla kutlamaktan büyük memnuniyet duymaktayın.2002 yılından beri devam eden başarıların en sonuncusu olan ve modern demokrasi tarihinde benzeri olmayan bu seçim zaferi, geçmişi somut başarılarla dolu Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetine,Türk halkının artan güvenin bir yansımasıdır. 13 yılı aşkın bir süredir Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gerçekleştirdiği önemli ekonomik gelişme ile, Türkiye’nin gelecek yıllarda daha büyük bir ilerlemeye, refaha ve uzun süreli bir siyasi istikrara doğru yol almaya devam edeceğinden hiç süphemiz yoktur” dedi.Pakistan ve Türkiye arasındaki uzun yıllara dayanan dostluk bağlarına atıfta bulunan Başbakan Nawaz Sharif: “Siz Ekselansları ile startejik işbirliğimizi daha da canlandırmayı,uluslararası ve bölgesel barışı, istikrarı ve gelişimi desteklemek için stratejik ortaklığımızı güçlendirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum”dedi.

No comments:

Post a Comment