Ankara’da kutlanan 50. Pakistan Savunma Günü’ne yüksek katılım gerçekleşti

ANKARA 20 Ekim 2015: Milli Savunma Bakanı Sayın Mehmet Vecdi Gönül, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Türk Sihlı Kuvvetlerinin üst düzey mensupları, Ankara’da bulunan yabancı savunma ataşeleri, medya mensupları ve düşünce kuruluşlarının yekilileri ve Paksitan halkının katılımıyla kutlanan Pakistan 50. Savunma Gününde evsahipliğini Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood , Savunma ve Hava ataşesi Tuğgeneral Abbas Ghumman yaptı.
Büyükelçi Sohail Mahmood konuklara hitaben yaptığı açılış konuşmasında, Pakistan Savunma gününün heryıl, 6 Eylül 1965 tarihinde başlatılan şiddetin ardından ağır saldıralara maaruz kalan anavatanlarını savunmuş  kahraman  Pakistan Silahlı Kuvvetlerine minnetin bir ifadesi olarak kutlandığını vurguladı. Büyükelçi Sohail Mahmood :”Yüce Allah’ın yardımıyla, Pakistan’ın kahramanları büyük güç ve karalılıkla bu saldırı planlarını en etkili şekilde  bertaraf etmiştir, kahraman silahlı kuvvetlerinin göstermiş olduğu en üst düzey cesaret, kahramanlık,  fedakarlık ve milletin vermiş olduğu kesintisiz destek ile bu başarıya ulaşılmıştır” dedi.
Büyükelçi Sohail Mahmood, konuşmasında ayrıca Pakistan’ın terör ve aşırıcılık ile vermiş olduğu mücadeleden de  bahsetti. Zarb –e- Azb operasyonu ile oldukça etkili sonuçlar elde edildiğini ve bu operasona terör belasını yok edene kadar devam edeleceğini ifade etti. Paksitan silahlı kuvvetlerinin  uluslararası barışa yapmış oldukları katkıya atıfta bulunarak, uluslararası barışa ve güvenliğe yapmış oldukları katkıdan dolayı milleti gururlandırdıklarını belirtti. “Pakistan 55 yılı aşkın bir süredir, 40 ‘ın üzerinde BM barış-koruma operasyonunda bulunmuş, operasyonlarda 150.000’nin üzerinde iyi eğitimli ve becerili barışkaruyucu ekip ve  142 büyük birlikle  üst düzey  mücadele göstermiştir.”dedi.Pakistan silahlı kuvvetlerinin, doğal afetlerin ve felaketlerin sonuçları ile başa çıkma sürecinde halka destek verdiğini sözlerine ekledi.
Büyükelçi Sohail Mahmood, Pakistan ve Türkiye’nin Savunma alanındaki bağlarına atıfta bulunarak , Pakistan ve Türkiye arasındaki savunma işbirliğinin  gelişmeye  devam ediyor olmasının memnuniyet verici olduğu ifade etti. Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raheel Sharif’in Ankara’ya bir ziyarette bulunduğunu üst düzey askeri ve siyasi yetkililer ile görüştüğünü ve iki hava kuvvetlerinin, Pakistan semalarında ortak bir hava tatbikatı gerçekleştirdiğini belirtti.
Milli Savunma Bakanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Büyükelçi Sohail Mahmood diğer bazı misafirler ile  birlikte  pasta kesildi.
Resepsiyonun başlarında, Ankara’da bulunan Pakistan Büyükelçiliği Okulu öğrencileri Pakistan ve Türkiye Milli marşlarını söyledi. Ayrıca, savunma gününün ve Pakistan Silahlı kuvvetlerinin rolünün  önemini vurgulamak üzere misafirlere bir belgesel de gösterildi.


No comments:

Post a Comment