Pakistan’da bir doğa harikası: Cinnah Parkı

Pakistan’da bir doğa harikası: Cinnah Parkı 
Pakistanlıların doğayla buluşmak, aileleriyle vakit geçirmek ya da spor yapmak için tercih ettikleri yerlerin başında Fatıma Cinnah Parkı geliyor. Rangârenk çiçeklerle kaplı parka yakın zamanda yapay göl kazandırılması da amaçlanıyor.
ÖMER MUSA TARGAL / KUZEY HABER AJANSI

İslamabad'da bulunan Fatıma Cinnah Parkı, yalnızca Pakistan’ın değil Güney Asya’nın en geniş parklarından biri. Parkın mimarı Michael Japero’nun 7 km uzunluğundaki bu parkı tasarlamak için 5 yıl çalıştığı belirtiliyor. Park adınıysa Pakistan’ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah’ın kız kardeşi Fatıma Cinnah’dan alıyor.

1960’larda İslamabad şehir planında yer alan park 1990’lı yıllarda halka açılıyor. Hâlihazırda orman içine kurulmuş bir şehir olan İslamabad’ın sakinleri, Fatıma Cinnah Parkı’nda doğanın tadını çıkarıyor. Parkın birçok bölgesi rengârenk çiçeklerle kaplı. Park geniş oyun alanlarıyla özellikle hafta sonları çocuklu aileleri ağırlıyor.

KADINLAR BADMİNTON ERKEKLER KRİKET

Park içerisindeki alanlarda ise badminton oynayan kadınlara rastlamak mümkün. Erkekler içinse kriket, tüm sporların önüne geçiyor. Parkın farklı noktalarındaki tenis kortları da hiç boş kalmıyor.

Parka ailesiyle birlikte vakit geçirmek amacıyla gelen bir Pakistanlı, “Aslında ailemle birlikte buraya her hafta sonu geliyoruz. Çok çalışıyoruz ve ailemizle vakit geçirebileceğimiz yalnızca bir günümüz var. İslamabad’daki farklı yerlere de gidiyoruz arada. Ama bugün buradayız” diye konuştu.

Fatıma Cinnah Parkına gelenler eğlenceli vakit geçirmenin bir yolunu mutlaka buluyor.
Parkı ziyaret edenlerin vazgeçilmez mekânıysa yürüyüş parkurları. Özellikle gün batımına yakın saatlerde, parkur iyice kalabalıklaşıyor. Parkın her köşesinde karşılaşabileceğiniz heykeller ve şairlerin dizelerinin duvarlara işlendiği şiir havuzları da parka sanatsal bir hava katıyor.

DEMİREL’İN ZİYARETİ İÇİN YAPILAN ANIT DURUYOR

Parkta özellikle Türk ziyaretçilerin dikkatini çeken bir ayrıntı var. O da, 1995 yılında cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ziyareti anısına yaptırılan anıt.

Parkın birçok noktasından görülebilen geleneksel yapılar da ilgi çekiyor. Renkli organizasyonların düzenlendiği Fatıma Cinnah Parkı'na önümüzdeki günlerde yapay bir göl, akvaryum ve fıskiyelerin de kazandırılması planlanıyor.
Courtesy: Son Devir
External link http://www.sondevir.com/?aType=haber&ArticleID=189427


No comments:

Post a Comment