İzmir Limanı’na gelince, iş değişti!

Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Pakistan Deniz Ataşesi Rehman, İzmir’e ilişkin ilk izlenimlerini “3’er gün konaklama yaptığımız her limana girişimizde, bir an önce denize açılmak isteriz. Ancak İzmir Limanı’na girince, ‘bu üç gün hiç bitmesin’ diye düşündük” cümleleriyle anlattı.

Pakistan Deniz Ataşesi Albay Zaka Ur Rehman, Pakistan Deniz Kuvvetleri’ne ait PNS Rahnaward (A-24) isimli yelkenli geminin komutanı Yarbay Azfar Humayun ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ı makamında ziyaret etti. Pakistanlı konukların ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirten Aydoğan, “Dost ve kardeş ülke Pakistan ile tarih boyunca iyi ilişkilerimiz oldu. Ekonomik ve sosyal ilişkilerimizin yanısıra turizm yatırımları ve turist alışverişinin da artmasını diliyoruz” dedi.

Pakistan Deniz Kuvvetleri’ne ait geminin İzmir Limanı ziyareti kapsamında kente geldiklerini belirten Pakistan Deniz Ataşesi Albay Zaka Ur Rehman, kentte bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Rehman, “Mayıs başından beri Ege Denizi’nden İstanbul’a, oradan da Karadeniz’e geçerek oldukça uzun bir yol katettik. 3’er günlük konaklama yaptığımız her limana girdiğimizde, bir an önce tekrar denize açılmak isteriz. Ancak İzmir Limanı’na girince, ‘bu 3 günlük süre hiç geçmesin’ dedik. Türkiye’nin tarihine büyük damga vuran Çanakkale, Gelibolu ve İstanbul’dan da çok etkilendik. Biz de Türk tarihiyle gurur duyduk” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, konuklarına günün anısına yelkenli figürüyle süslenmiş kristal kalem seti armağan etti. Pakistan Deniz Ataşesi Albay Rehman ise Aydoğan’a, Pakistan ile Türkiye’nin 1947 yılından bu yana ilişkilerini belgeleyen bir almanak ile PNS Rahnaward (A-24) yelkenli gemisinin bir tablosunu hediye etti.

Courtesy: Deniz Haber
External link: http://www.denizhaber.com/HABER/35873/1/izmir-liman-pakistan.html

No comments:

Post a Comment