Pakistan Yemek Festivali ve “Şefi’in Masası”

Ankara 27 Mart 2014: 24- 30 Mart tarihleri arasında, Ankara Swiss Otel’de Turk halkına en iyi Pakistan yemeklerini tattırtmak için Pakistan Büyükelçiliği tarafından “Pakistan Yemek Festivali” düzenlendi.  Bu etkinlik Türkiye’deki Pakistan Kültür Yılı kutlamalarının bir parçasıdır. Çeşitli Pakistan yemeklerini misafirler için  hazırlamak üzere Pakistan‘dan Aşçılar getirildi.

Pakistan yemek Festivali resmi olarak, Pakistan Milli Gün Resepsiyonunun olduğu,
24 Mart 2014 tarihinde başladı. Bugün 27 Mart 2014’te Aşçılar,özel bir öğle yemeğinde, Türk mediasının temsilcilerine ev sahipliği yaptılar. Otelin mutfağına getirilen masalarda misafirlere Pakistan yemeklerini hazırlamanın çeşitli yöntemleri anlatıldı.Öndegelen Türk TV kanalları bu aktiviteyi izleyicileri için görüntüledi. Bu gösteride, Pakistan Büyükelçisi Bay Muhammad Haroon Shaukat da bulundu ve aralarında “Lahore Kızarmış Balığı” , “Peshweri Chaple Kebap”, “Sidhi Biryani”, “Makai  ki roti ile sarson ki sage”, “lasse”, “Tavuk Kharahi”, “Havuç Helvası”, “Jaleebi” …vs gibi bazı geleneksel Pakistan yemeklerinin hazırlanma yöntemlerini anlattı.
Daha fazla fotos http://goo.gl/zq2fRm

No comments:

Post a Comment