Ankara 27 Mart 2014: 24- 30 Mart
tarihleri arasında, Ankara Swiss Otel’de Turk halkına en iyi Pakistan
yemeklerini tattırtmak için Pakistan Büyükelçiliği tarafından “Pakistan Yemek
Festivali” düzenlendi. Bu etkinlik
Türkiye’deki Pakistan Kültür Yılı kutlamalarının bir parçasıdır. Çeşitli Pakistan yemeklerini misafirler için hazırlamak üzere Pakistan ‘dan Aşçılar getirildi.
24 Mart 2014 tarihinde başladı. Bugün
27 Mart 2014’te Aşçılar,özel bir öğle yemeğinde, Türk mediasının temsilcilerine
ev sahipliği yaptılar. Otelin mutfağına getirilen masalarda misafirlere Pakistan
yemeklerini hazırlamanın çeşitli yöntemleri anlatıldı.Öndegelen Türk TV
kanalları bu aktiviteyi izleyicileri için görüntüledi. Bu gösteride, Pakistan
Büyükelçisi Bay Muhammad Haroon Shaukat da bulundu ve aralarında “Lahore
Kızarmış Balığı” , “Peshweri Chaple Kebap”, “Sidhi Biryani”, “Makai ki roti ile sarson ki sage”, “lasse”, “Tavuk
Kharahi”, “Havuç Helvası”, “Jaleebi” …vs gibi bazı geleneksel Pakistan
yemeklerinin hazırlanma yöntemlerini anlattı.
Daha fazla fotos http://goo.gl/zq2fRm
No comments:
Post a Comment