Türkiye’de ilk kez Pakistan Kültür Haftası düzenleniyor

Ankara, 19 Mart 2012: Pakistan’ın güzelliğini ve kültürel çeşitliliğini vitrine çıkarmak, Pakistan ve Türkiye halklarının arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla, Pakistan Büyükelçiliği 23 Mart’taki Pakistan Milli Günü’ne denk gelecek şekilde Pakistan Kültür Haftası düzenlemektedir.
Bu ölçüde bir Kültür Haftası, bir Büyükelçilik tarafından Türkiye’de ilk kez düzenleniyor. ‘Cive Cive Pakistan’ başlığı altında düzenlenen bu hafta yemek festivali, kavali müziği, moda defilesi, çocukların sanat etkinliği ve kamyon sanatından oluşuyor. Çeşitli medya grupları, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türk ve Pakistanlı şirketler bu kültürel etkinlikleri destekliyor.
Kültür Haftası bugün Ankara’da, Dışişleri Bakanlığında açılan ‘Dostluğun Yolculuğu’ isimli fotoğraf sergisiyle resmen başladı. Açılışı T.C. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sn.Feridun Sinirlioğlu ve Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sn.Muhammad Haroon Shaukat birlikte yaptılar. Sergide bulunan 78 fotoğraf iki ülke liderlerinin tarihi ilişkilerine ışık tutuyor. Sergide Türkiye’nin ilk Pakistan Büyükelçisi’nin 4 Mart 1948’de Karaçi’de yapılan bir törende, Kaid-i Azam’a güven mektubunu sunduğu fotoğrafta yer alıyor.
En lezzetli Pakistan yemeklerini Türk halkına sunmak için Pakistan’dan gelen şefler, Ankara’da Swiss Otel’in organize ettiği Pakistan Yemek Festivalinde (23-30 Mart arasında) yemekleri konuklar için hazırlayacaklar. Pakistan yemeklerini tattırmak ve nasıl hazırlandığını göstermek için otelin mutfağında medya temsilcileri için özel bir öğle yemeği hazırlanacak. Buryani, Chaat, Dahi Barhe, Gol Gappas gibi Pakistan’ın sokak lezzetlerini Türk halkına tanıtmak amacıyla, Ankara’nın kalabalık AVM’lerinde ücretsiz olarak sunacak. 
Pakistan’ın klasik haute couture’ünün kraliçesi olarak bilinen Sn.Nilüfer Şahit, Ankara’da 28 Mart’ta ve İstanbul’da 3 Nisan’da olmak üzere, ‘İkbal ve Rumi’ temalı defilesini izleyicilerin beğenisine sunacak. Defileden önce meşhur Kaval Sn.Fareed Ayaz ve grubu Kavali müziği dinletisi sunacak.
İki ülke arasındaki sonsuz dostluk ve kardeşliği simgeleyen ve Türkiye’den çocukların boyayacağı, Pakistan ve Türkiye’den manzaraların oluşturduğu mozaik formundaki büyük bir resmin yapılacağı özel bir sanat etkinliği olacak.
Kamyon Sanatı Pakistan’ın değişik bir sanatıdır. Bu eşsiz sanatı Türk halkının beğenisine ve takdirine sunmak için Pakistan’ın meşhur kamyon sanatçısı Sn.Haider Ali, hafta boyunca Türkiye’de olacak ve canlı olarak sanatını bir minibüs üzerinde icra edecek. Türkiye’nin otomobil yarışçısı Sn.Burcu Çetinkaya kapanış törenine konuk olacak.

No comments:

Post a Comment