‘Dostluğun Yolculuğu’ fotoğraf sergisi açıldı

Ankara, 20 Mart 2012: Kültür Haftası bugün Ankara’da, Dışişleri Bakanlığında açılan ‘Dostluğun Yolculuğu’ isimli fotoğraf sergisiyle resmen başladı. Açılışı T.C. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sn.Feridun Sinirlioğlu ve Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sn. Muhammad Haroon Shaukat birlikte yaptılar. 
Müsteşar Sinirlioğlu konuşmasında altkıta müslümanlarının Kurtuluş Savaşında yaptığı cömert yardımları hatırlattı. İki ülke arasındaki üst düzey ziyaretlerin, dostane ilikileri pekiştirdiğini belirtti. Yakın ekonomik etkileşimle bu ilişkilerin daha da güçleneceğini vurguladı. 
Büyükelçi Shaukat konuşmasında ‘Cive Cive Pakistan’ başlığı altında düzenlenen Kültür Haftasının başlıca amacının Pakistan ve Türk halkları arasındaki mevcut dostluk bağlarının pekiştirilmesi olduğunu vurguladı. Büyükelçi iki ülke arasında mükemmel olarak tanımladığı ilişkilerin, kültürel faaliyetler sayesinde karşılıklı anlayışın gelişmesine fayda sağlayacağını ve beraberinde ekonomik işbirliğini getireceğini söyledi. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde destek veren Dışişleri Bakanlığına teşekkürlerini sundu.  
Sergide bulunan 78 fotoğraf iki ülke liderlerinin tarihi ilişkilerine ışık tutuyor. Sergide Türkiye’nin ilk Pakistan Büyükelçisi’nin 4 Mart 1948’de Karaçi’de yapılan bir törende, Kaid-i Azam’a güven mektubunu sunduğu fotoğraf ve diğer üst düzey ziyaretlere ait fotoğraflar yer alıyor. Fotoğraflar Pakistan’ın 23 Mart’taki Milli Gün resepsiyonunda da sergilenecek.
Fotoğraf Yazısı:Pakistan Başbakanı Benazir Butto, Başbakan Tansu Çiller ile Eyüp Sultan türbesini ziyaret ederken. İSTANBUL, 12 Aralık 1993.

No comments:

Post a Comment