Karaçi'den ticari kargo getiren NLC TIR'ları İstanbul'a vardı


İSTANBUL, 8 Ekim 2021: Pakistan'dan Türkiye'ye İran üzerinden Transports Internationaux Routiers (TIR) konvansiyonu altında ticari mallar taşıyan ilk iki Ulusal Lojistik Şirketi (NLC) TIR'larının İstanbul'a varışı üzerine İstanbul'daki Muratbey Gümrük Noktasında bugün gurur verici bir tören düzenlendi.

NLC kamyonları Karaçi'den 27 Eylül'de yola çıktı ve 5300 km yol katederek 7 Ekim'de İstanbul'a vardı. 

Türk Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, Ticaret Bakanlığının, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği'nin (IRU), EİT Sekreterliğinin, İran İslam Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığının kıdemli yetkilileri, NLC üyeleri ve Türk özel sektöründeki taşımacılıkla ilgili kuruluşların üyeleri ve temsilcileri ve Pakistan Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğunun temsilcilerinin kendisine eşlik ettiği Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Muhammad Syrus Qazi törene katıldılar. 

Cenevre'deki IRU Genel Sekreteri Sn. Umberto de Pretto da bu olaya katılanlar arasındaydı. 

Tüm katılımcılar bu gelişmeyi Pakistan ve Türkiye arasında bağlanılabilirliği ve ticareti geliştirmek için çok önemli bir olay olarak gördüklerini söylediler. 

Büyükelçi Syrus Qazi konuşmasında Pakistan Hükümetinin jeoekonomiye odaklanmasını ve bu bakımdan bölgesel bağlanılabilirliğin ne kadar önemli olduğunu vurguladı. NLC kamyonlarının bu örnek seyahatini Pakistan ve Türkiye arasındaki karayolu bağlanabilirliğini güçlendirecek olan ve aynı zamanda ikili ticaretin gelişmesine yardımcı olacak olan tarihi bir adım olarak övdü. Büyükelçi bu karayolu bağlantısının işlevsel hale getirilmesinin ulaştırma masraflarını ve zamanını azaltmaya yardımcı olacağını da not etti. 

İslamabad-Tahran-İstanbul (ITI-ECO) karayolu taşımacılığı rotasını yeniden canlandırmak yeni gelirler sağlayacak, ticaret arttıracak ve EİT üye ülkeleri arasındaki ekonomik işbirliğini çoğaltacaktır. Bu ilk ve başarılı seyahat sonrasında, NLC Pakistan ve Türkiye arasındaki mal taşımacılığını arttırmak ve düzenli hale getirmeyi amaçlamaktadır, bu da iki ülkeyi daha da yakınlaştıracaktır.

No comments:

Post a Comment